> Voliotaki: ΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΖΩΑ; - ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΖΩΑ; - ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Έμαθα ότι δόθηκε η δυνατότητα ρύθμισης των χρεών στην εφορία. Δώσανε και μεγάλο περιθώριο (2 ημέρες) ώστε όποιος δεν είχε να πληρώσει το χαράτσι, Το λέμε ΕΙΔΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Φ.Π. (άρθρου 29, ν.3986/2011).
Σαν νομοταγής πολίτης πήρα μια μέρα κανονική άδεια να πάω να κάνω την ρύθμιση.
Η κρυολουσία άρχισε από την στοά. Το ασανσέρ ήταν χαλασμένο και υπήρχε ένα μικρό που δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει τη ζήτηση και το χρησιμοποιούσαν και τα συνεργεία που δούλευαν στο κτίριο.
Ανέβηκα 5 ορόφους με τα πόδια και μπήκα στο χάος. Στον μεγάλο διάδρομο υπήρχαν 10 ουρές των 10-40 ατόμων η κάθε μία. Όλες είχαν σχέση με την ρύθμιση.
Ακούστε τι έκανα για να κάνω την ρύθμιση και η κάθε στάση είχε ουρά.
-          Στο γραφείο 29 παίρνεις την αίτηση αφού την συμπληρώσεις και περιμένεις σαν ζώο 1 ώρα φτάνεις σε έναν υπάλληλο που δίνοντας το ΑΦΜ σου τυπώνει την οφειλή.
-          Μετά στο γραφείο 6 και για έναν αριθμό πρωτοκόλλου μισή ώρα περίμενε.
-          Πίσω στο 29 και άλλη μία ώρα περίμενε για να σου τυπώσει  μια Απόφαση.
-          Μετά στο Γραφείο 24 για να σου τυπώσει την ρύθμιση (για μια σελίδα στριμωξίδι και φασαρίες με τους βιαστικούς).
-          Ακολουθεί στο γραφείο 19  η κ. Προϊσταμένη για να βάλει τζίφρα με το αντίστοιχο περίμενε.
-          Μετά σε μια ατελείωτη ουρά στο γραφείο 20 να κόψω διπλότυπο. Εδώ έμαθα ότι για να ισχύει η ρύθμιση πρέπει επί τόπου να πληρώσω την 1η δόση. Το ακούσατε πουθενά αυτό;  Ήμουν έτοιμος να την αρπάξω από το λαιμό. Πήγα βρήκα χρήματα και επέστρεψα τρώγοντας πάλι όλη την κίνηση και το ψάξιμο για παρκάρισμα.
-          Επιστρέφω στο Γραφείο 20 για το διπλότυπο αλλά η ουρά είχε φτάσει μέχρι την πόρτα και η δική μου πίεση στο 20. Μετά από 45 λεπτά πήρα το διπλότυπο και έπρεπε να πάω στο ταμείο αφού μου τόνισαν ότι κάθε μήνα πρέπει να πηγαίνω εκεί να τους τρώω στη μάπα για να πληρώσω. 

-          Γυρνάω πίσω και βλέπω νέα ουρά.
-          ΣΚΙΖΩ ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΦΕΥΓΩ ΕΞΑΛΟΣ ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ .
ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΩ ΠΟΤΕ.
ΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΖΩΑ;
Για όλη την διαδικασία απαιτούνταν μία θέση (αφού υπάρχει η μηχανοργάνωση) και πέρασα από 7 θέσεις!!!!!!
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ KAI ΚΥΡΙΕΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΒΑΡΙΕΣΤΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΙΣΘΥΜΟΙ
Υποθέτω ότι αυτό είναι από τις περικοπές (25%) που τους κάνανε και αντί για 3,500Ε τώρα παίρνουν 2,600,μιλάμε για τους αγράμματους , οι Προϊστάμενοι που τελείωσαν και μια ΠΟΕ κάτι παραπάνω δεν  πρέπει να πάρουν;
Ο Προϊστάμενος της Εφορίας αντί να δει τι μπορεί να κάνει να μειωθεί η ταλαιπωρία του κόσμου έκανε λεζάντα (μήπως δεν τον είδε κανείς) από γραφείο σε γραφείο.
Οι λογίστριες πίσω από τα γκισέ έκαναν την δουλειά τους τάτσι-μήτσι-κότσι και οι μαλάκες απ’ έξω (πολλοί υπερήλικες) περίμεναν.

ΑΠΟΛΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ  ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΒΡΕΙΤΕ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ .

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΘΑ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΑ ;

ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ.