> Voliotaki: Τα μεσάνυχτα η ονομαστική ψηφοφορία του εφαρμοστικού νόμου

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Τα μεσάνυχτα η ονομαστική ψηφοφορία του εφαρμοστικού νόμου

Με ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής και επί ορισμένων άρθρων, που ζήτησαν το ΚΚΕ και ο ΛΑΟΣ, ψηφίζεται απόψε μετά τα μεσάνυχτα ο εφαρμοστικός νόμος που προβλέπει ενοποίηση επικουρικών ταμείων, πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων και κυκλοφορία γενόσημων φαρμάκων.

Το νομοσχέδιο από το πρωί, που ξεκίνησε η συνεδρίαση στην Ολομέλεια με τη διαδικασία του επείγοντος, δέχεται τα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης....

Τόσο ο εισηγητής της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος, όσο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Μάριος Σαλμάς, επέμειναν στην ανάγκη να αποσυρθεί η διάταξη για την επιβολή «εργόσημου» στους οικονομικούς μετανάστες, αίτημα που έκανε δεκτό ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης.

Ο Μ. Σαλμάς κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι δύομισι χρόνια πολιτεύτηκε στον χώρο της Υγείας χωρίς σχέδιο και σήμερα -όπως είπε- παραμονές εκλογών, αποφάσισε να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις με αποσπασματικό, όμως, τρόπο.«Το γεγονός ότι στο παρά πέντε επιχειρεί την αναδιάρθρωση που υποδείκνυε η ΝΔ από νωρίς, δηλώνει ότι αντελήφθη την αποτυχία της η ηγεσία του υπουργείου», τόνισε.

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Ν. Παπακωνσταντίνου, καθώς και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Σπ. Χαλβατζής, επιτέθηκαν στα δύο μεγάλα κόμματα για την πολιτική τους στην Υγεία και κατηγόρησαν τη ΝΔ ότι «οι ηγήτορές της εμφανίζονται να φορούν αντιπασοκική λεοντή για να συγκαλύψουν ότι από τα 210 νομοσχέδια που έφερε το ΠΑΣΟΚ, ψήφισε τα 125».

Από την πλευρά του ΛΑΟΣ, η ειδική αγορήτρια Ουρανία Παπανδρέου - Παπαδάκη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Αλ. Χρυσανθακόπουλος, κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι θεσμοθετεί πάνω σε νάρκες, σε βάρος της κοινωνικής συνοχής. «Είναι και αυτός ο εφαρμοστικός νόμος η αποτυχία μιας κυβέρνησης η οποία έχασε τον προσανατολισμός της, διαρρηγνύοντας τον κοινωνικό ιστό», τόνισαν.

Για κατάργηση του ΕΣΥ, υποβάθμιση των υπηρεσιών του και ολοκληρωτική μετάλλαξη του συστήματος της Δημόσιας Υγείας, έκανε λόγο ο ειδικός αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Κριτσωτάκης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Π. Λαφαζάνης αναφέρθηκε προσωπικά στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, κατηγορώντας τον ότι έχει το θράσος να επιτίθεται στους φαρμακοποιούς και να μιλάει για συντεχνίες.