> Voliotaki: ΒΟΡΙΔΗΣ: ΜΙΚΡΗ Η ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΒΟΡΙΔΗΣ: ΜΙΚΡΗ Η ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

«Μικρή» χαρακτήρισε την αύξηση στις τιμές των διοδίων, ο Μ. Βορίδης.
 «Είναι μία συμβατική υποχρέωση. Είναι ενοχλητική η αύξηση αλλά είναι πολύ μικρή. Από 0,5 έως 40 λεπτά στη γέφυρα του Ρίου» είπε ο υπουργός μεταφορών και πρόσθεσε: «Κάποιος πρέπει να πληρώσει τις συμβάσεις. Προτιμώ να πληρώνουν οι χρήστες και όχι οι φορολογούμενοι»....

Μιλώντας στον Realfm τόνισε πως σε κάθε περίπτωση αυτή η συμβατική υποχρέωση θα πρέπει να υλοποιηθεί από το κράτος, προκειμένου να μην υπάρχουν χρηματοδοτικά κενά και να «παγώνουν» τα έργα.
Ο Υπουργός Μεταφορών εμφανίστηκε απολύτως αισιόδοξος για την πορεία του PSI αλλά και των όσων προηγήθηκαν σχετικά με τις μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας. «Δεν πρέπει να πειραχτούν ο 13ος και 14ος μισθός. Πρέπει όμως να γίνουν πολλά για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας η οποία έχει βελτιωθεί» είπε ο κ. Βορίδης, αφήνοντας και πάλι ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων στο δημόσιο τομέα: «Το δημόσιο θα πρέπει να δει αυτοκριτικά τον εαυτό του, να μειώσει την έκταση της νομοθεσίας και της παρέμβασής του και στο βάθος να μειωθεί και ο αριθμός των απασχολουμένων», σημείωσε.
Ο κ. Βορίδης εκτίμησε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου εκτελεί κατά γράμμα τα όσα συμφωνήθηκαν, ενώ για τις σχέσεις του Αντώνη Σαμαρά με τον Γιώργο Καρατζαφέρη τόνισε χαρακτηριστικά: «Η αγάπη είναι καλό πράγμα. Φτάνει η ώρα που θα πρέπει να διαμορφωθούν κυβερνητικές συγκλίσεις ανάμεσα σε ιδεολογικά συγγενείς χώρους».