> Voliotaki: Έρχεται (νέα) ρύθμιση για χρέη στο Δημόσιο!

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Έρχεται (νέα) ρύθμιση για χρέη στο Δημόσιο!

Χαράς ευαγγέλια για όλους όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο.

Έρχεται (νέα) ρύθμιση για χρέη στο Δημόσιο!
Πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι είναι έτοιμη νέα ρύθμιση, με την οποία θα προωθείται η εξόφληση τους. Οι βασικές προβλέψεις της θα είναι δύο και συγκεκριμένα:

α) για όλους όσοι θέλουν να πληρώσουν εφάπαξ την υποχρέωση, δεν θα προβλέπεται καμία προσαύξηση, πέναλτι ή πρόστιμο, 

β) για εκείνους που θέλουν να τακτοποιήσουν την υποχρέωση τους τμηματικά, θα υπάρχει πρόβλεψη για 60 μηνιαίες δόσεις.

Από το υπουργείο υποστηρίζουν ότι κανονικά η ρύθμιση θα έπρεπε να έχει περάσει από το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, στο πλαίσιο μιας σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που θα λειτουργούσε ως «σκούπα». Τελικώς, αυτό, για άγνωστους λόγους, δεν κατέστη δυνατό. Αναμένεται ωστόσο ότι θα γίνει μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα....


Σε ό,τι αφορά στους λόγους που ώθησαν το οικονομικό επιτελείο στην απόφαση να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση τώρα, αρμόδιες πηγές του, έλεγαν ότι ήταν οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι που ...πίεζαν.
Μετά τις τελευταίες συλλήψεις και τις παραπομπές επιχειρηματιών στο αυτόφωρο, για χρέη προς το δημόσιο, σημειώθηκε πολύ μεγάλη κίνηση στις εφορίες, για την τακτοποίηση τέτοιου είδους υποχρεώσεων. Και κάπως έτσι πάρθηκε η απόφαση να προχωρήσει γρήγορα μια νέα ρύθμιση, για να αξιοποιηθεί το «καλό κλίμα».

Ζητούμενο βεβαίως αποτελεί για πόσο καιρό θα διαρκέσει αυτή η πρόθεση των υπόχρεων. Αυτό θα εξαρτηθεί κυρίως από το πόσο είναι διατεθειμένο το ίδιο το δημόσιο να κυνηγήσει την υπόθεση. Προς το παρόν, φαίνεται ότι είναι. Το θέμα είναι για πόσο καιρό ακόμα ...