> Voliotaki: Υπερυπουργός Άδωνις

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Υπερυπουργός Άδωνις

Υπερυπουργός ΆδωνιςΣτα… βράχια οδηγείται η σχέση Παπουτσή – Άδωνι, την ώρα που ο Χρυσοχοΐδης μένει απλός αμέτοχος παρατηρητής και πλέον ο Παπαδήμος έρχεται αντιμέτωπος με την πρώτη ενδοκυβερνητική κρίση.

Ο Παπουτσής κατέθεσε χωρίς να ενημερώσει κανένα το νομοσχέδιο για να μπουν άνδρες ασφαλείας στα πλοία υπό ελληνική σημαία.

Ο Γεωργιάδης που έχει την αρμοδιότητα της Ναυτιλίας, θεωρεί πως πρόκειται περί «εισπήδησης» στα χωράφια του (ή πιο σωστά στα νερά του).  


Μάλιστα διαφωνεί και με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου και ετοιμάζεται να γράψει επιστολή με τις παρατηρήσεις του. Έχει μάλιστα την στήριξη των εφοπλιστών και ισχυρών μήντια που προβάλλουν τις θέσεις του.

Ο δε Χρυσοχoΐδης δεν μιλά έχοντας στο νου του την «επόμενη ημέρα» ΠΑΣΟΚ και την στήριξη που θέλει από τους Παπανδρεϊκούς.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παπουτσής έχει ανοίξει βεντέτα, καθώς απαιτεί να φύγει ο Άδωνις από το γραφείο της Ακτής Βασιλειάδη, υποστηρίζοντας ότι το κτίριο ανήκει στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».
Δεν το κάνει από πρόθεση από Παπουτσής, αλλά από συνήθεια. Στο ΠΑΣΟΚ, τσακωνόντουσαν δύο χρόνια για τις αρμοδιότητες. Τώρα το να ασχολείσαι με το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού των 100 ημερών χρειάζεται και λίγο ψυχανάλυση.

Πιάσαμε πάτο, αλλά τις αρμοδιότητες δεν τις βρήκαμε. Ούτε σε ποιο Υπουργείο ανήκουν τα γραφεία…

Με τι μυαλό να πάρει θέση στα τεκταινόμενα ο Χρυσοχοΐδης. Έχει να ασχοληθεί με τις κατηγορίες των συντρόφων ότι είναι «μπροστινός» του Παπανδρέου και το μαράζι να δει σωστά γραμμένο το όνομα του…
Μήπως όμως τόσα χρόνια ήταν ο ΓΑΠ μπροστινός του Χρυσοχοΐδη;

Ο Άδωνις έχει αποστείλει τις διαμαρτυρίες του εγγράφως και προς πάσα κατεύθυνση. Όσοι παραλαμβάνουν τις επιστολές τις στέλνουν στο ΥΠΕΞ για μετάφραση, καθώς είναι γραμμένες στα αρχαία ελληνικά. Οι τελευταίοι που γνώριζαν έφυγαν τώρα με την εφεδρεία.

Πάντως ο κ. Γεωργιάδης έχει κερδίσει τις εντυπώσεις. Σε ενδεχόμενη νέα Κυβέρνηση συνεργασίας θα αναλάβει το Υπερυπουργείο Προστασίας της Ναυσιπλοΐας, του Πολίτη, του Οπλίτη και της Μερεντίτη. Αν δεν παίξει για Πρωθυπουργός σε στυλ υπερκομματικού Πετσάλνικου…
 antinews.gr