> Voliotaki: Συνέδριο με επίκεντρο την κρουαζιέρα

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Συνέδριο με επίκεντρο την κρουαζιέρα


Συνέδριο με επίκεντρο την κρουαζιέραΗ κρουαζιέρα κατέχει εξέχουσα θέση  στη ναυπηγική βιομηχανία και τη ναυπηγοεπισκευή, στην  τουριστική βιομηχανία και φυσικά στη λιμενική βιομηχανία.

Με την παρατήρηση  αυτή ολοκληρώθηκε  η ομιλία του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΠ  κ. Γιώργου Ανωμερίτη  στο πλαίσιο του ναυτιλιακού συνεδρίου του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας (ΕΛΙΝΤ), στο οποίο χορηγός επικοινωνίας ήταν  η «Ν».

Όπως  διευκρίνισε , στο πλαίσιο της συζήτησης στρογγυλής τραπέζης για τη κρουαζιέρα και τη ναυπηγοεπισκευή, η κρουαζιέρα απαιτεί τη σθδυασμό τριών παραγόντων: της τουριστικής βιομηχανίας, της ναυπηγικής βιομηχανίας και της λιμενικής βιομηχανίας.

Σημείωσε συγκεκριμένα πως  «η τουριστική βιομηχανία εστιάζει τις υπηρεσίες της στη μεταφορά, την περιήγηση, την ψυχαγωγία και τον πολιτισμό, τόσο πάνω στο πλοίο κατά τη διάρκεια του κυκλικού ταξιδιού, όσο και στους τόπους προσέγγισης των δρομολογίων», ενώ προσέθεσε ότι «η ναυπηγική βιομηχανία εστιάζει τις τεχνικές της, τόσο στη ναυπήγηση ενός πλοίου, όσο και στη διαμόρφωση του ξενοδοχειακού μέρους του εξοπλισμού, αφού στην κρουαζιέρα η διαμονή, διατροφή και ψυχαγωγία γίνονται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού».

Αναφορικά με  τη λιμενική βιομηχανία δήλωσε  ότι εστιάζει την προσοχή της στις υπηρεσίες εξυπηρέτησης των πλοίων, μεταφοράς και ασφάλειας των επιβατών.