> Voliotaki: Χαρακόπουλος: Μόνη υπηρεσία της κυβέρνησης η παραίτηση

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Χαρακόπουλος: Μόνη υπηρεσία της κυβέρνησης η παραίτηση

«Η ελληνική κοινωνία είναι σε οριακό σημείο. Υπάρχει συσσωρευμένη οργή και αγανάκτηση, ο πολίτης νιώθει ότι έχει τσαλακωθεί η αξιοπρέπειά του. Το χάσμα ανάμεσα στην κυβέρνηση και την κοινωνία είναι πλέον αγεφύρωτο. Η μόνη πια υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει αυτήν την ώρα η κυβέρνηση στην ελληνική κοινωνία είναι η προκήρυξη εκλογών. Η παραίτησή της. Η δυσαρμονία λαϊκού αισθήματος και κυβέρνησης είναι έκδηλη», τόνισε μέσω του ΑΝΤ1 97,2 ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος....

Ο κ. Χαρακόπουλος επέμεινε στην ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης για να υπάρξει αναπτυξιακή πολιτική, επικαλούμενος το παράδειγμα του πρωθυπουργού της Πορτογαλίας, ενώ σχετικά με το αν έχει εκχωρηθεί η εθνική κυριαρχία, εμφανίστηκε προσεκτικός, λέγοντας:

«Είναι πολύ βαριές κουβέντες αυτές και θα πρέπει να είμαστε όλοι πιο προσεκτικοί. Δεν ξέρω τι έχει κατά νου ο κ. Σόιμπλε, δεν φαντάζομαι ότι υπάρχει ελληνική κυβέρνηση που μπορεί να δεχθεί, να προσυπογράψει την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Αυτά τα πράγματα είναι αδιανόητα. Να δούμε το κείμενο, να δούμε τι σημαίνει η παρουσία των επιτρόπων για την παροχή τεχνικής υποστήριξης, τεχνικής βοήθειας, γιατί ξέρετε πολλές φορές στις λεπτομέρειες κρύβεται ο διάολος. Αν μιλούμε για παροχή τεχνικών συμβουλών και βοήθειας είναι κάτι διαφορετικό από το να επιβάλλουν τις απόψεις τους, να υπαγορεύουν πολιτική, να έχουν «διπλή υπογραφή».