> Voliotaki: ΤΡΙΤΗ ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ AIR FRANCE

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΤΡΙΤΗ ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ AIR FRANCE

Η διοίκηση της γαλλικής αεροπορικής εταιρείας Air France εκτίμησε σήμερα ότι θα πραγματοποιηθεί κανονικά το 85% των πτήσεών της παρά την απεργία των φροντιστών και των αεροσυνοδών που συνεχίζεται για τρίτη ημέρα.  

Σήμερα το πρωί περίπου 70 πτήσεις από τα αεροδρόμια στο Ρουασί και το Ορλί ακυρώθηκαν από τις χίλιες που είναι προγραμματισμένες, σύμφωνα με τις αρχές των αεροδρομίων, δίνοντας έτσι την εντύπωση ότι έχουν αποδώσει τα μέτρα που έχει λάβει η εταιρεία ώστε να μειωθούν οι επιπτώσεις της απεργίας....
Από την αρχή των κινητοποιήσεων η Air France είχε ζητήσει να μειωθεί σε 100 ο αριθμός των επιβατών ανά αεροσκάφος ώστε να διατηρείται η αναλογία ένας φροντιστής ή αεροσυνοδός ανά 50 επιβάτες. Παράλληλα είχε ζητήσει από θυγατρικές της, αλλά και συνεργαζόμενες εταιρείες να της παραχωρήσουν περίπου 200 στελέχη προσωπικού καμπίνας. 

Τα βασικά συνδικάτα του προσωπικού καμπίνας κατήγγειλαν την απουσία διαπραγματεύσεων με τη διοίκηση της εταιρείας, την ώρα που η Air France επαναλαμβάνει ότι "η πόρτα των διαπραγματεύσεων παραμένει από την αρχή ανοιχτή". 

Όπως έκανε και χθες Κυριακή, η διοίκηση εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα καταφέρει να διασφαλίσει τη μεταφορά των περισσότερων επιβατών. "Σήμερα εκτιμούμε ότι μπορούμε να διασφαλίσουμε το 85% των πτήσεών μας. Την Κυριακή πραγματοποιήσαμε το 88% των προγραμματισμένων πτήσεων και μεταφέραμε 120.000 επιβάτες", διευκρίνισε μία εκπρόσωπος της Air France. 

"Καμία ακύρωση της τελευταίας στιγμής δεν έχει σημειωθεί σήμερα μέχρι τις 11:00" τοπική ώρα (12:00 ώρα Ελλάδας), πρόσθεσε. 

Τα έξι από τα επτά συνδικάτα των φροντιστών και των αεροσυνοδών έχουν κηρύξει απεργία αντιτιθέμενα στη μείωση του προσωπικού καμπίνας κάτι, που σύμφωνα με τα ίδια, θα έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών.