> Voliotaki: Δικαστήριο διέγραψε χρέος δανειολήπτριας

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Δικαστήριο διέγραψε χρέος δανειολήπτριας

Ισχυρό ράπισμα προς τις τράπεζες ρίχνει δικαστική απόφαση, η οποία διαγράφει το 100% των χρεών άνεργης δανειολήπτριας προς τράπεζα.

Συγκεκριμένα, το Ειρηνοδικείο Λάρισας διέγραψε ποσό ύψους 26.179,65 ευρώ που χρωστούσε η γυναίκα σε τράπεζα.
Η συγκεκριμένη απόφαση θα αποτελέσει δεδικασμένο και για χιλιάδες άλλες υποθέσεις που εκκρεμούν στα ελληνικά δικαστήρια, με δανειολήπτες που βρίσκονται σε απόγνωση από τα ληστρικά επιτόκια και αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.


Το Δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς των τραπεζών ότι η δανειολήπτρια δεν προσδιορίζει από «πού» βρίσκει το ποσό για το κόστος διαβίωσης αυτής και της οικογένειάς της, αν και εμπεριέχονται στο δικόγραφο της αίτησης τα στοιχεία της μόνιμης αδυναμίας πληρωμής και τα απαραίτητα έγγραφα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο και πληθαίνουν οι αποφάσεις που εκδίδονται από Ειρηνοδικεία για πολίτες που ζητούν την δικαστική συνδρομή μετά την αποτυχία εξωδικαστικού συμβιβασμού. Είναι δε, στην συντριπτική τους πλειονότητα θετικές και πετυχαίνουν την διαγραφή του χρέους από 50-60%. 

Για πρώτη φορά όμως δικαστική απόφαση προβλέπει την συνολική διαγραφή του χρέους.

Την υπεράσπιση της δανειολήπτριας είχε αναλάβει η Κίνηση Πολιτών Δανειοληπτών Λάρισας μαζί με το ΙΝΚΑ/Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδoς