> Voliotaki: Τον έκαναν εκατομμυριούχο χωρίς να το θέλει και τώρα τον διώκουν

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Τον έκαναν εκατομμυριούχο χωρίς να το θέλει και τώρα τον διώκουν

Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ συνέλαβε το Νεοζηλανδό Χούι (Λίο) Γκάο, ο οποίος είχε διαφύγει από τη χώρα του το 2009, αφού είχε αδειάσει τον τραπεζικό λογαριασμό του, στον οποίο η τράπεζά του είχε μεταβιβάσει από λάθος εκατομμύρια δολάρια.

Σε βάρος του 30χρονου Νεοζηλανδού είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την Ιντερπόλ από τον Απρίλιο του 2009, καθώς φερόταν ότι είχε διαφύγει στην Κίνα, τον, μαζί με τη σύντροφό του, ως ύποπτος για κλοπή και ξέπλυμα χρημάτων. Λίγο νωρίτερα, η τράπεζα Westpac Bank, είχε μεταβιβάσει από λάθος 10 εκατομμύρια δολάρια
Νέας Ζηλανδίας (5,64 εκατομμύρια ευρώ) στο λογαριασμό του, ενώ εκείνος είχε ζητήσει μια πίστωση 100.000 δολαρίων Νέας Ζηλανδίας για τις επαγγελματικές δραστηριότητές του.

Όταν η τράπεζα διαπίστωσε το λάθος της μερικές ημέρες αργότερα, τα εκατομμύρια είχαν μεταβιβαστεί σε άλλους τραπεζικούς λογαριασμούς και το ζευγάρι είχε εξαφανιστεί.

Η σύντροφός του, Κάρα Χάρινγκ, είχε επιστρέψει εκούσια το Φεβρουάριο του 2011 στη Νέα Ζηλανδία και θα δικαστεί τον ερχόμενο χρόνο για κλοπή 11.000 δολαρίων Νέας Ζηλανδίας και για ξέπλυμα στο Μακάο 1,5 εκατομμυρίου νεοζηλανδικών δολαρίων.

Ο άνδρας θα εμφανιστεί ενώπιον της δικαιοσύνης του Χονγκ Κονγκ και μπορεί να επιλέξει είτε να επιστρέψει με τη θέλησή του στη Νέα Ζηλανδία είτε να επιδιώξει να αποφύγει την έκδοσή του, δήλωσε εκπρόσωπος της νεοζηλανδικής αστυνομίας.