> Voliotaki: Ραγκούσης - Ρέππας: Το παρασκήνιο της κόντρας

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Ραγκούσης - Ρέππας: Το παρασκήνιο της κόντρας

Προς εκτόνωση δείχνει να βαίνει η κόντρα του Γιάννη Ραγκούση με τον Δημήτρη Ρέππα μετά τη σφοδρή αντίδραση του τελευταίου στην απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, η οποία κρίνει αντισυνταγματική οποιαδήποτε προσπάθεια κλεισίματος οποιουδήποτε επαγγέλματος.

Ο κ. Ρέππας από χθές το απόγευμα οπότε και συμμετείχε στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους κοινωνικούς εταίρους μέχρι αργά το βράδυ δεν έκρυβε σε συνομιλητές του το θυμό του για τις «διαρροές» που έγιναν, όπως πίστευε, από την πλευρά του κ. Ραγκούση, προκειμένου να πληγεί η διαχείριση που είχε κάνει στο θέμα των ΤΑΞΙ όταν βρισκόταν στο υπουργείο Μεταφορών....


Ο κ. Ραγκούσης μετά την ανακοίνωση Ρέππα έκλεισε το κινητό του τηλέφωνο και είχε μια σειρά επαφών με τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Ηλία Μόσιαλο. Ο κ. Μόσιαλος διατηρεί άριστες σχέσεις και με τις δύο πλευρές και προσπάθησε να εκτονώσει το κλίμα. Ο κ. Ραγκούσης φαινόταν όμως ιδιαίτερα εκνευρισμένος, αφού πλέον είχε μαζί του και την απόφαση του ΣτΕ στην επιχειρηματολογία του.

Ο κ. Μόσιαλος προσπάθησε να εξισορροπήσει τα πράγματα με μια ανακοίνωση, η οποία μπορεί στο θέμα των ΤΑΞΙ να στήριζε την πλευρά Ρέππα, ωστόσο το όλο πνεύμα της είχε στόχο να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Αυτή την ώρα η δύο υπουργοί συμμετέχουν στο υπουργικό συμβούλιο, όπου συζητούνται θέματα άλλων υπουργείων. Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε εάν τεθεί ζήτημα εκεί, δεδομένου ότι δεν ήταν λίγοι οι υπουργοί που εκδήλωναν το ξάφνιασμά τους στην αντίδραση Ρέππα, μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης του ΣτΕ.