> Voliotaki: Κυβερνητικό αλαλούμ με το αυτόφωρο για τις 5.000

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Κυβερνητικό αλαλούμ με το αυτόφωρο για τις 5.000

Την απόλυτη σύγχυση σπέρνουν τα κυβερνητικά στελέχη σχετικά με τις νέες ρυθμίσεις περί των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο και το αυτόφωρο για όλους όσοι χρωστούν πάνω από 5.000 ευρώ. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Παντελής Οικονόμου με δήλωσή του σε κυριακάτικη εφημερίδα αναφέρει χαρακτηριστικά πως «δεν πρόκειται να πάνε στο αυτόφωρο όσοι οφείλουν στην Εφορία 5.000 και 10.000 ευρώ. Εμείς θα κυνηγήσουμε όσους οφείλουν από 150.000 ευρώ και πάνω. Αυτή είναι η δέσμευσή μας»....

Από αύριο, Δευτέρα, αρχίζουν να εφαρμόζονται οι νέες ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο, σύμφωνα με τις οποίες οι οφειλέτες πόσου άνω των 5.000 ευρώ μπορεί να οδηγηθούν στο αυτόφωρο, επειδή το αδίκημα είναι διαρκές, ενώ προβλέπονται και ποινές φυλάκισης.
Οι οφειλέτες του δημοσίου είναι συνολικά 900 χιλιάδες και το σύνολο του ποσού των οφειλών είναι 41,1 δισ. ευρώ. 

Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου οικονομικών, από αύριο οι οφειλέτες θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά για το χρέος τους και θα τους γίνεται ενημέρωση για τις δυνατότητες υπαγωγής στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, με διαγραφή έως και του 90% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και καταβολή σε δόσεις που φτάνουν έως και τις 36.