> Voliotaki: Α. Παπαρήγα: Στόχος ήταν να χτυπηθεί το λαϊκό κίνημα

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Α. Παπαρήγα: Στόχος ήταν να χτυπηθεί το λαϊκό κίνημα

Το σχέδιο της κυβέρνησης με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια κατήγγειλε η Α. Παπαρήγα σε συνέντευξή της.

Η ΓΓ του ΚΚΕ δήλωσε ότι το τελευταίο διήμερο υπήρξε οργανωμένο πολιτικά και μελετημένο επιχειρησιακά σχέδιο της κυβέρνησης με στόχο, από τη μία να φοβηθεί ο λαός ενόψει της πέμπτης δόσης του δανείου και παράλληλα να παραιτηθούν οι εργαζόμενοι από τους αγώνες....

«Στόχος της κυβέρνησης ήταν να χτυπηθεί το λαϊκό κίνημα και η απεργία ως μορφή πάλης.
Το αστικό κράτος διαθέτει πολλούς μηχανισμούς που δεν θέλει να τους αποκαλύψει γιατί το βολεύουν, είπε η Γραμματέας του ΚΚΕ και εξέφρασε αμφιβολίες για το κατά πόσο η ΕΔΕ που διέταξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής θα αποκαλύψει την αλήθεια, τονίζοντας ότι «αν βγει η αλήθεια τότε θα πρέπει να παραιτηθεί».
Η Α. Παπαρήγα κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι αξιοποίησε το πολυφωνικό και θολό κίνημα των αγανακτισμένων και το χρησιμοποίησε σε αντιπαράθεση με το λαϊκό κίνημα. Το δεύτερο σχέδιο, είπε η καΠαπαρήγα, ήταν ότι σε μιά πανελλαδική απεργία θα δημιουργούσαν σκηνικό όπου «αγανακτισμένοι» θα συγκρούονταν με το ΠΑΜΕ ώστε να δοθεί η δυνατότητα στην αστυνομία να μπει στην πλατεία Συντάγματος και να περάσειι η καταστολή ως αναγκαστική επιλογή.
Ερωτώμενη αν υπάρχει παρακράτος, η κα Παπαρήγα είπε ότι το επίσημο κράτος συγκροτεί μηχανισμούς που τους εμφανίζει ως αυθόρμητους κλπ .Παρακράτος δίχως την στήριξη κράτους δεν υπάρχει, είπε η Γραμματέας του ΚΚΕ.
Για την επόμενη ημέρα της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, η κα Παπαρήγα είπε ότι ο λαός μπαίνει σε πιο βαθύ τούνελ.