> Voliotaki: «Ζητάω συγγνώμη από τους πολίτες. Είναι ντροπή»

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

«Ζητάω συγγνώμη από τους πολίτες. Είναι ντροπή»

Τα γεγονότα μας γύρισαν χρόνια πίσω, είπε ο πρόεδρος των αστυνομικών

«Συγγνώμη» εκ μέρους των συναδέλφων του, για την άνευ προηγουμένου αστυνομική εκτροπή, που έστειλε στο νοσοκομείο εκατοντάδες πολίτες, ζήτησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Χρ. Φωτόπουλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν υπήρξε πολιτική εντολή, υπογράμμισε: «Δεν μπορώ να δεχθώ ότι κάθε απλός αστυνομικός λειτουργεί αυτοβούλως. Τότε είμαστε άτακτο σώμα». ...

Ο Χρήστος Φωτόπουλος είπε: «Εγώ βροντοφωνάζω ένα μεγάλο "όχι". Αν αυτό είναι δημοκρατία και αποτελεσματική λειτουργία, εγώ λέω ντροπή, ντροπή, ντροπή. Μπορούν να δοθούν απαντήσεις από υπηρεσιακούς παράγοντες αν γίνει έρευνα σε βάθος».

Όπως είπε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, «δεν ντρέπομαι για το λειτούργημα που επιτελώ. Όμως, αυτά τα γεγονότα μας πήγαν πολλά χρόνια πίσω».

Ο κ. Φωτόπουλος δήλωσε Αγανακτισμένος, τονίζοντας πως «υπάρχουν υπερβάσεις καταδικαστέες που θέτουν σε κίνδυνο και τους ίδιους και τους συμπολίτες μας».