> Voliotaki: Νέες κινητοποιήσεις ναυτεργατών στις 3 Ιουνίου

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Νέες κινητοποιήσεις ναυτεργατών στις 3 Ιουνίου

Σήμερα συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο του παλαιού ΥΕΝ στο Πασαλιμάνι

Δουλειά και όχι ανεργία, ζήτησαν για άλλη μία φορά οι εργαζόμενοι της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης του Περάματος, οι οποίοι το πρωί πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Πειραιά και συγκέντρωση, έξω από το κτίριο του παλαιού ΥΕΝ στο Πασαλιμάνι.

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με την υφυπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Ελπίδα Τσουρή.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου Σωτήρη Πουλικόγιαννη, η υφυπουργός τους είπε ότι έχει συγκροτηθεί μια διϋπουργική επιτροπή με τη συμμετοχή του ΥΘΥΝΑΛ και του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, η οποία θα ασχολείται με το ζήτημα των ναυπηγείων της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας και ότι προσπαθούν να βρουν τρόπο εναλλακτικό για να ανοίξει το εμπορικό τμήμα Σκαραμαγκά έως το τέλος Ιουνίου, καθώς και να φτιαχτεί μια δεξαμενή «Πάναμαξ» στο Πέραμα.


Οι εργαζόμενοι της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης σε ανακοίνωσή τους, ζητούν...

την ακύρωση της συμφωνίας με την Κίνα για τη χρηματοδότηση των ελλήνων εφοπλιστών, προκειμένου τα καράβια τους να μεταφερθούν στα κινεζικά ναυπηγεία.

Επίσης, ζητούν τα ναυπηγεία να περάσουν σε κρατικό έλεγχο και μαζί με τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη να λειτουργήσουν κάτω από 100% δημόσιο ενιαίο φορέα, ώστε να ανοίξει και το εμπορικό τμήμα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Τέλος διεκδικούν όλα τα πλοία και άλλες μεταλλικές κατασκευές που προορίζονται για τις ανάγκες της χώρας μας, να κατασκευάζονται στην Ελλάδα. Επίσης να εξασφαλιστεί ότι όλοι οι χώροι της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης δεν θα αλλάξουν χρήση και δεν θα πουληθούν.

Στο μεταξύ, τα ναυτικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ με ανακοίνωσή καλούν όλους τους ναυτεργάτες της χώρας σε συλλαλητήρια στις 3 Ιουνίου. Στον Πειραιά θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα, στον ηλεκτρικό σταθμό.