> Voliotaki: Ο Χρυσοχοϊδης δεν θέλει αναχηματισμό...

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Ο Χρυσοχοϊδης δεν θέλει αναχηματισμό...

Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης κατέθεσε 5 προτάσεις στον Γ.Παπανδρέου για τον καλύτερο συντονισμό της κυβέρνησης

Μια πεντάδα προτάσεων για τις προσεχείς πολιτικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης εισηγείται ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Με τη συνέντευξή του στο «Εθνος της Κυριακής», ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας δηλώνει ότι «η κυβέρνηση δεν κρύβεται, αλλά αναλαμβάνει τις ευθύνες της» και κάνοντας έναν απολογισμό (του ενός έτους από το μνημόνιο) τονίζει χαρακτηριστικά:
«Πιστεύω ότι κάθε μας πολιτική πρωτοβουλία πρέπει στο εξής να ενσωματώνει την πίστη στην κοινή προσπάθεια, συντονισμένες δράσεις, εμμονή στην εφαρμογή των νόμων που ψηφίζουμε, καλύτερη συνεργασία μεταξύ κεντρικής και αποκεντρωμένης διοίκησης και έμφαση στην αναπτυξιακή παράμετρο, χωρίς καθυστερήσεις»....

Η Ελλάδα -προσθέτει- δεν έχει μάθει να λειτουργεί σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και είναι πολλά τα βαρίδια. Ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν βλέπει νέο «τσουνάμι» στους μισθούς, αλλά πιστεύει «σε διαρθρωτικές αλλαγές που φέρνουν ανάπτυξη με βιώσιμους όρους, με κοινωνική δικαιοσύνη και χωρίς νέα βάρη σε όσους μη προνομιούχους έχουν ήδη υποστεί περικοπές».

Τάσσεται, δε, κατά του ανασχηματισμού, αλλά προτάσσει την ανάγκη για συνεργασία και αλληλεγγύη μεταξύ υπουργών.

Χαρακτηρίζει «υπονόμευση της εθνικής προσπάθειας» τυχόν διαρροές κατά την ψήφιση του «μεσοπρόθεσμου», ενώ ανακοινώνει τη διενέργεια μεικτών ελέγχων του υπουργείου με Αστυνομία και ΣΔΟΕ, με στόχο την τιμωρία των παραβατών (π.χ. για το λαθρεμπόριο καυσίμων).

Τέλος, περιγράφει τις δυνατότητες για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και επιχειρήσεων, μέσω του επενδυτικού νόμου.