> Voliotaki: ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

"Μας διοικούν Λαμόγια, τεμπέληδες και βλάκες, ΤΣΑΜΠΑΡΔΟΥΚΕΣ και ΠΛΑΣΤΑΡΕΣ... Χρόνια Πολλά και του χρόνου"

Αγαπητό «Βολιωτάκι»

Ως πολίτης αυτής της δύσμοιρης πόλης, «βολιωτάκι» και εγώ, αγανακτώ καθημερινά από την ποιότητα των ανθρώπων που διαχρονικά οι κακιές (και μόνο αυτές;) ώρες τους έφεραν να γίνουν οι ταγοί της.

Ζούμε σε ένα ευλογημένο από τον Θεό τόπο. Πολλές φορές κλείνω τα μάτια και ονειρεύομαι την πόλη αυτή όπως θα ήταν αν οι «άρχοντες» της ήταν ικανοί, αποδοτικοί, ηθικοί, νομοταγείς, γνώστες των πραγματικών προβλημάτων, με αίσθημα ευθύνης και κυρίως οραματιστές.

Τα κρουαζιερόπλοια μεταφέρουν τους χιλιάδες τουρίστες που θέλουν να δουν από κοντά την σπηλιά του μυθικού Κένταυρου Χείρωνα, οι μαρίνες γεμάτες από μικρά και μεγαλύτερα γιοτ, στα ξενοδοχεία δεν μπορείς να βρεις δωμάτιο για τις επόμενες 20 ημέρες, τα μαγαζιά τις πόλεις γεμάτα, το μυθολογικό πάρκο της Ιωλκού σφύζει από μικρούς και μεγάλους από το πρωί μέχρι το βράδυ, το εμπορικό λιμάνι γεμάτο με containers άλλα για το εξωτερικό και άλλα για διάφορες πόλεις της Ελλάδος, το τελεφερίκ ανεβοκατεβάζει τουρίστες από και προς το χιονοδρομικό κέντρο που είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Ελλάδος και το πιο σύγχρονο της Ευρώπης. Στο αεροδρόμιο οι εργασίες επέκτασης του δεύτερου διαδρόμου συνεχίζονται πυρετωδώς. Στις εφημερίδες διαβάζεις συνεχώς αγγελίες από διάφορες επιχειρήσεις που αναζητούν προσωπικό.

Ανοίγω τα μάτια και έρχομαι πάλι στην θλιβερή πραγματικότητα.

Η «κρίση» που δημιούργησαν μεγαλύτερα λαμόγια από τα τοπικά, καθημερινά οδηγεί τους πολίτες στην εξαθλίωση και την ταπείνωση. Η μεσαία τάξη οδηγείται στον αφανισμό. Εκατοντάδες επιχειρήσεις (στην πλειονότητα τους ατομικές, που απασχολούσαν και 1-2 υπαλλήλους) έκλεισαν και πολλές περισσότερες ετοιμάζονται να κλείσουν. Αντί να εξαλείψουμε την φτώχια, εξαφανίζουμε την ευημερία. Αντί να πολεμήσουμε την ανεργία δημιουργούμε στρατιές ανέργων.

Δυστυχώς όμως… ποιον να εμπιστευτείς;

Τους βολευτές; Τους Αυτοδιοικητικούς; Τους Επιμελητηριακούς; Ποιόν;

Οι Βολευτές εξαφανισμένοι. Κρύβονται. Φοβούνται μην έχουν την τύχη του συναδέλφου τους Κωστή Χατζηδάκη. Λαμόγια του κερατά.

Οι Αυτοδιοικητικοί στα χαμένα. Έχουν χάσει τον μπούσουλα. Ψάχνονται να βρουν αρμοδιότητες. Άλλα λαμόγια (οι περισσότεροι) που δεν ξέρουν τι θα πει δουλειά.

Οι Επιμελητηριακοί με το κουκούλωμα των πεπραγμένων της προηγούμενης διοίκησης, που να βρουν χρόνο να ασχοληθούν με τους επαγγελματίες και το επιχειρείν. Ή μήπως διαφωνείται. Υπάρχει κάποιος αναγνώστης που πιστεύει πως ο Σπηλιόπουλος δεν έκανε όσα έκανε (και αν δεν μπει εισαγγελέας στο Επιμελητήριο δεν θα τα μάθουμε ποτέ) με τις πλάτες και την ανοχή του Τσαμπαρδούκα και του Πλαστάρα. Ω! Τι περίσσια υποκρισία και φαρισαϊσμός. Αυτοί που μέχρι χθες στήριζαν τον Σπηλιόπουλο… σήμερα λένε πως δεν τον ξέρουν.

Διαρρέουν στα blogs τα μικρά άνευ ουσίας θέματα και προσπαθούν να συγκαλύψουν τα μεγάλα φαγοπότια. Αν ξέρατε όσα τους μαρτυράτε πως έκανε ο Σπηλιόπουλος και δεν μιλούσατε τόσα χρόνια είστε ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ. Αν δεν πέρνατε χαμπάρι τι σας γινότανε τότε είστε ΒΛΑΚΕΣ.

Διαλέξτε και πάρτε κύριοι και κυρίες ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ και στην φυλακή ή ΒΛΑΚΕΣ και στα σπίτια σας, μπας και δει αυτός ο τόπος κάτι το καλύτερο.

Αγανακτισμένος πολίτης

ΥΓ: Πλαστάρα μην ετοιμάζεσαι να γίνεις ΠΡΟΕΔΡΟΣ στο Επιμελητήριο. Είσαι ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΣ με το φιλαρακι το Σπηλιόπουλο και θα πληρώσεις και εσύ και οι υπόλοιποι που τον στηρίζατε τόσα χρόνια.

ΑΠΟ: ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ