> Voliotaki: Πως παραγγέλνει γύρο ο Καραμανλής;

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Πως παραγγέλνει γύρο ο Καραμανλής;

 Αν γίνει ένα γκάλοπ με την ερώτηση «Ποιος ήταν ο χειρότερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης», σίγουρα τη μερίδα του λέοντος στις επιλογές του κόσμου, θα πάρει ο Καραμανλής, ως ο τελευταίος χρονικά από όλους τους πρώην, άρα πιο νωπές οι αναμνήσεις από τις δικές του μαλακίες. Δεν ψάχνω έναν άμεσο τρόπο για να σας πω ότι ο Καραμάν δεν ήταν ο χειρότερος, απλά πιστεύω πως οι προκάτοχοί του θα βγουν (ή έχουν βγει ήδη) περισσότερο λάδι από αυτή την ιδιότυπη… πρωτιά του, σε σημείο να επισκιάζονται τα δικά τους ανδραγαθήματα. Με λίγα λόγια, σας λέω πως τους θεωρώ όλους το ίδιο συνυπεύθυνους.

Η μεγάλη διαφορά μεταξύ τους βρίσκεται στη… «μεταπρωθυπουργική θητεία». Εκεί ο Καραμανλής είναι όντως ο χειρότερος και ο πιο απαράδεκτος. Δεν ακούστηκε από τη χείλη του ούτε μία συγγνώμη, ούτε μία αυτοκριτική, ούτε καν μια δικαιολογία ή υπεράσπιση του εαυτού του.

Προχθές ακούστηκε να λέει για τη διαμάχη Ντόρας – Σαμαρά πως «η Νέα Δημοκρατία είναι το σπίτι μας», αλλά ακόμα κι αυτή η δήλωση διέρρευσε από άλλους, όχι από τον ίδιο. Προφανώς αυτή θα είναι η νέα του συνήθεια: Να βάζει τρίτους για πραγματάκια που θα μπορούσε να πει ή να κάνει μόνος του. Κάπως έτσι:



dr.SeenG