> Voliotaki: ΝΑΚΟ-ΚΑΡΤΑΛΗΛΕΣ

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

ΝΑΚΟ-ΚΑΡΤΑΛΗΛΕΣ

Κοιτάξτε φρίκη στην όψη τους. Παρατηρήστε τους γλύφτες και ικέτες της εξουσιαστικής ηδονής. Τρία καποδιστριακά ανάπηρα «φωτομοντέλα» θέλουν να μετεξελιχθούν σε καλλικρατικά next top model.

Ισχυρίζονται όλοι – κανενός εξαιρουμένου- την ικανότητα τους για αυτό. Είναι βέβαιοι για τους ισχυρισμούς τους.

Συνάθροισε λοιπόν ο καθένας ότι μπορούσε από «έμψυχο» δυναμικό σαβούρα και βγήκαν στην επαιτεία της ψήφου. Αν τους κοιτάξετε στα μάτια, θα δείτε λαγνεία. Ατόφια βουλιμία. Στο σπίτι τους μπορεί να τρώνε σφαλιάρες από τις γυναίκες τους, στο «ποδόγυρο» της ψήφου όμως δείχνουν αρχοντόμαγκες.

Πολιτικά, εκφραστές του γνωστού. Καμία ελπίδα για κάτι καινοτόμο. Λερωμένα βρακιά στα πλυσταριά του γνωστού κομματικού κατεστημένου. Κομπάρσοι στα θέατρα της κατηφόρας. Από ικανότητες; Κοιτάχτε τα έργα τους. Τις ιδέες τους. Τηλεκατευθηνόμενα οχήματα στο πουθενά. Αβουλα εξαρτήματα της φασόν πολιτικής. Επίκαιροι διοικητές του νοτίου Πηλίου.

Ο καθένας από το μετερίζι του. Εκείνο που του τάξανε τα συμφέροντα και οι κομματικές φιλίες. Ούτε επί τουρκοκρατίας δεν ήταν το Πήλιο τόσο απαξιωμένο, σε τόσο μεγάλο αγώνα ζωής κι επιβίωσης. Κι όμως επιμένουν. Κάνουν το σχεδιασμό του ταλαίπωρου Ορους υπόθεση της παρέας τους. Τοπογραφούν την εξέλιξη σε χάρτες συμφερόντων. Καθηλώνουν τη πρόοδο στις ορέξεις των κουμπάρων τους των συγγενών τους και των απαιτήσεων τους. 

Επρεπε να ντρέπονται και να κρύβονται. Αντι για αυτό χαίρονται κι εκτίθενται. Η προγνωσή τους ασφαλής. Θα κερδίσουν. Αν όχι οι ίδιοι, τα συμφέροντα. Εκείνα που θα είναι πάντα κοντά τους. Κι ο κατήφορος θα συνεχίζεται, μέχρι οι Νακοκαρτάληδες και οι αυλές τους να αποφασίσουν για κάτι άλλο..

ΑΠΟ: ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ