> Voliotaki: Μία, δύο, πολλές… Cosco!...

Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Μία, δύο, πολλές… Cosco!...

Αποτέλεσμα εικόνας για Αλέξη Τσιπρα cosco
Η συνεργασία της Ελλάδας με την Κίνα

σε επιχειρηματικό επίπεδο πάει από το καλό στο καλύτερο, ιδίως σε ό,τι αφορά την επένδυση του κινεζικού κολοσσού Cosco στον Πειραιά. 

Μάλιστα, ο Neo πληροφορείται ότι ο πρωθυπουργός αναμένεται να υπογράψει νέες επενδυτικές συμφωνίες στο Πεκίνο, που θα συγκροτούν ένα «τριετές μνημόνιο» μεταξύ Ελλάδας και Κίνας. 

Ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στην κινεζική πρωτεύουσα στις 14 και 15 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, μετά τη συνάντηση που είχε με τον κινέζο ομόλογό του, Γουάνγκ Λι. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πέραν του υπουργείου Οικονομίας, ιδιαίτερη δουλειά για την σύσφιγξη των οικονομικών σχέσεων Αθήνας-Πεκίνου έχει κάνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, αλλά και ο επικεφαλής του δημόσιου επενδυτικού φορέα «Enterprise in Greece», Χρήστος Στάικος. 

Οι συμφωνίες που θα υπογράψει ο πρωθυπουργός στο Πεκίνο θα αφορούν στη  ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, στον τουρισμό, στη μεταποίηση, στον αγροτοδιατροφικό τομέα αλλά και στην βιομηχανία και όλα δείχνουν ότι ο περίφημος «Δρόμος του Μεταξιού» θα… ανοίξει για τα καλά. 

matrix24.gr