> Voliotaki: Τα πέντε σενάρια για το θανατηφόρο τροχαίο στη Θεσσαλονίκη...

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Τα πέντε σενάρια για το θανατηφόρο τροχαίο στη Θεσσαλονίκη...

Τα πέντε σενάρια για το θανατηφόρο τροχαίο στη Θεσσαλονίκη
Η Tροχαία συνεχίζει να ερευνά


τις συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, που είχε ως αποτέλεσμα 4 νεαροί να χάσουν τη ζωή τους και ένας να χαροπαλεύει.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Μακεδονία» και αναδημοσιεύει το seleo.gr, τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές για το τροχαίο είναι πέντε. 

Η απόσπαση προσοχής και η ταχύτητα είναι δύο από αυτά, ενώ όταν βγουν τα αποτελέσματα από τις αιματολογικές εξετάσεις θα δοθούν περισσότερα στοιχεία. 

Τα πέντε σενάρια: 

  • Το ΙΧ εκινείτο με υπερβολική ταχύτητα και ο άπειρος οδηγός έχασε τον έλεγχο λόγω μιας μικρής στροφής που υπάρχει 10 μέτρα πριν από το σημείο.
  • Αν ο 17χρονος οδηγός είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ. Αναμένονται τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων, ενώ μέχρι χθες οι έρευνες της Τροχαίας δεν έδειχναν ότι η παρέα των νεαρών βρισκόταν σε νυχτερινό μαγαζί.
  • Ο οδηγός να έχασε τον έλεγχο του οχήματος, επειδή ίσως μιλούσε στο κινητό τηλέφωνο.
  • Να αποσπάστηκε η προσοχή του νεαρού οδηγού από τη συζήτηση που ενδεχομένως είχαν μέσα στο αυτοκίνητο.
  • Ο 17χρονος οδηγός του μοιραίου Volvo να βρέθηκε μπροστά σε κινητό εμπόδιο, ίσως και σε αδέσποτο ζώο, και να επιχείρησε να το αποφύγει. 
  • Ειδικοί έλεγαν πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο εξηγεί και το παρατεταμένο φρενάρισμα πριν από την πρόσκρουση της δεξιάς ρόδας του αυτοκινήτου στο κράσπεδο...