> Voliotaki: «Ο άνθρωπος που έβλεπε τις μίζες να περνούν»...

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

«Ο άνθρωπος που έβλεπε τις μίζες να περνούν»...

Δημήτρης Τζανακόπουλος
«Αρχιτέκτονας της καταστροφής»

Ο υπουργός Επικρατείας, σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη στο τηλεοπτικό σταθμό Star, σχολίασε τη συνέντευξη Σημίτη, λέγοντας πως «φαίνεται ότι η κυβέρνηση εδώ έχει χτυπήσει κάποιο νεύρο» καθώς ανασύρθηκε μια εφεδρεία του πολιτικού κατεστημένου που «βρίσκεται σε απόλυτη ταύτιση με τη σημερινή γραμμή της Ν.Δ.» και συμπλήρωσε, «ο κ. Σημίτης ήταν ο άνθρωπος που έβλεπε τις μίζες να περνούν».

Χθες, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, σημείωνε ότι ο Κώστας Σημίτης «είναι ο τελευταίος που θα μπορούσε να προτείνει λύσεις για το ελληνικό πρόβλημα», καθώς «είναι ένας από τους αρχιτέκτονες της καταστροφής της ελληνικής οικονομίας».

Ο υπουργός, στην τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο κανάλι της Κηφισιάς, επικεντρώθηκε στα θέματα της διαπραγμάτευσης τονίζοντας πως «ο κύριος όγκος των συμφωνηθέντων θα ψηφιστεί αφού θα έχουμε στα χέρια μας τη συνολική συμφωνία».

Αναφερόμενος στο δύσκολο θέμα των εργασιακών συνέδεσε τη διαπραγμάτευση με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Ρώμη και τη στήριξη των ελληνικών θέσεων από τους κ.κ. Γιούνκερ, Τουσκ, Τζεντιλόνι, αλλά και τη στάση του σοσιαλιστικού κόμματος.

«Τα εργασιακά θα είναι τόσο θετικά που θα χαρούμε να τα νομοθετήσουμε», προέβλεψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση δεν υποχωρεί σε ομαδικές απολύσεις και στο λοκ άουτ».

«Δεν μπορεί να δίνουμε δημόσιες υποδομές σε τιμή κάτω του κόστους»

Στο δεύτερο μεγάλο θέμα που απασχολεί το κυβερνητικό επιτελείο και δεν είναι άλλο από τα ενεργειακά (ΔΕΗ), υποστήριξε ότι «δεν μπορεί να δίνουμε δημόσιες υποδομές σε τιμή κάτω του κόστους μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουμε αιτήματα των δανειστών» και «θα υπερασπιστούμε τη δημόσια περιουσία και την δυνατότητά μας να την αξιοποιούμε προς όφελος του ελληνικού λαού».

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, επανήλθε με νέες δηλώσεις για το θέμα της ΔΕΗ, τηρώντας αποστάσεις από μία επικείμενη συμφωνία χωρίς όμως διάθεση σύγκρουσης με την κυβερνητική πλειοψηφία.

«Έχω γαλουχηθεί να σέβομαι τον δημοκρατικό διάλογο και τις συλλογικές αποφάσεις. Προηγείται η τελική συλλογική απόφαση -και πως αυτή θα διαμορφωθεί- για τη συμφωνία και τη ΔΕΗ» υπογράμμισε αναφερόμενος στη στάση που θα τηρήσει στη Βουλή.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο Πάνος Σκουρλέτης σημείωσε πως ο ίδιος με τη στάση του και τις τοποθετήσεις του σχετικά με τη ΔΕΗ «προσπαθεί να λειάνει την εκκολαπτόμενη απόφαση»...

efsyn.gr