> Voliotaki: Νέο αίτημα αποφυλάκισης του Ακη Τσοχατζόπουλου...

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Νέο αίτημα αποφυλάκισης του Ακη Τσοχατζόπουλου...

Φωτογραφία: EUROKINISSI
Λόγω προβλημάτων υγείας...

Νέα αίτηση αποφυλάκισης, την 5η κατά σειρά, κατέθεσαν οι συνήγοροι του Άκη Τσοχατζόπουλου ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Σε αυτήν κάνουν λόγο για μία κατ’ επείγουσα διαδικασία, λόγω των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Προς επίρρωση των ισχυρισμών τους, κάλεσαν ως μάρτυρα τον διευθυντή της Β' Καρδιοχειρουργικής κλινικής του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, ο οποίος υποστήριξε ότι ο πρώην υπουργός πάσχει από στεφανιαία νόσο 80% και τριών αγγείων. 

Για τον μάρτυρα κ. Αθανασόπουλο, ο ασθενής πρέπει να χειρουργηθεί αμέσως, αλλά λόγω των υπολοίπων προβλημάτων που αντιμετωπίζει δεν μπορεί να γίνει η επέμβαση. 

Για τον χειρουργό, ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός, πρέπει να έχει συνεχή ιατρική παρακολούθηση, ειδική διατροφή και να προχωρήσει σε κινησιοθεραπεία.

«Η φυλακή λόγω μικροβίων, είναι κίνδυνος θάνατος για αυτόν. 

Πιστεύω ότι ένας άνθρωπος που έχει αυτά τα προβλήματα, πρέπει να βρίσκεται σε οικείο περιβάλλον και όχι να μένει σε ένα κελί» κατέθεσε ο Γ. Οικονομόπουλος, προσθέτοντας ότι χρειάζονται 6 μήνες για να επανέλθει η υγεία του στην πρότερη κατάσταση.

Είχε προηγηθεί η απολογία του κρατούμενου πρώην διευθυντή Εξοπλισμών του υπουργού Εθνικής Αμύνης, Ιω. Σμπώκου. 

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε την αθωότητά του, αναφέροντας ότι ο ίδιος ήταν έντιμος σε όλη του τη ζωή. 

Ο Ι. Σμπώκος, υποστήριξε ότι στο πρόσωπο του βρέθηκε μία Ιφιγένεια. 

«Ήθελαν μια Ιφιγένεια να θυσιαστεί για να ικανοποιηθεί ο λαός, δεν μου είπε κανείς ότι θυσιάζομαι για την πατρίδα» είπε απολογούμενος και συμπλήρωσε «Δεν ζητάω την επιείκεια σας, ζητάω Δικαιοσύνη και αντικειμενική εξέταση της υπόθεσης μου»...