> Voliotaki: ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ για το ερωτικό τρίγωνο της Νέας Μάκρης: «Η Μαριαλένα ζήλευε την σχέση της Φαίης»

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ για το ερωτικό τρίγωνο της Νέας Μάκρης: «Η Μαριαλένα ζήλευε την σχέση της Φαίης»

Συγκλονίζουν οι καταθέσεις στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας για την υπόθεση της Φαίη Μπλάχα, μετά τον ξυλοδαρμό της από τον φίλο της Βαγγέλη Στεφανάκη και αφού είχε μεταφερθεί σε μεγάλο νοσοκομείο των Αθηνών.
«Όταν πήγα στο νοσοκομείο να δω την Φαίη, την προσπέρασα. Το πρόσωπο της ήταν παραμορφωμένο.
Το αριστερό της μάτι ήταν πρησμένο, το μέτωπο της είχε εκδορές, τα χείλη της ήταν πρησμένα και ματωμένα, τα νύχια της ήταν σπασμένα σύριζα και είχαν αίμα. Την είχαν σε ένα θάλαμο με 6-7 άτομα, σε ένα ράντζο γυμνή σκεπασμένη με ένα σεντονάκι…Πέρναγε ο καθένας και την έβλεπε…» είπε η μάρτυρας Ιωάννα Μαρμαρά στην κατάθεσή της.
Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο πριν από περίπου τέσσερα χρόνια και έχει μείνει γνωστή ως το «ερωτικό τρίγωνο της Νέας Μάκρης». Μέσα από τη δικογραφία και τις καταθέσεις που δόθηκαν στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο έγινε γνωστό πως ο 25χρονος τότε Βαγγέλης Στεφανάκης είχε δημιουργήσει ερωτικές σχέσεις με τις δυο αδελφές, Φαίη και Μαριαλένα Μπλάχα. Ωστόσο, μετά τον δεσμό του Βαγγέλη Στεφανάκη με την αδικοχαμένη Φαίη, η Μαριαλένα τον διεκδικούσε ακόμη και προκειμένου να τον κερδίσει έφτασε στο σημείο να εξυβρίζει και να συκοφαντεί την αδελφή της σε εκείνον.
Όπως και έκανε, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε σήμερα στο δικαστήριο η κ. Μαρμαρά και το μοιραίο βράδυ λίγο πριν ο κατηγορούμενος συναντηθεί με τη Φαίη και εκείνη καταλήξει στο νοσοκομείο μετά την θανατηφόρα επίθεση που δέχθηκε από τον ίδιο.
Για την υπόθεση αυτή ο Βαγγέλης Στεφανάκης, σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ η συγκατηγορούμενη του Μαριαλένα Μπλάχα σε συνολική ποινή φυλάκισης πέντε ετών με αναστολή για ψευδορκία μάρτυρα και υπόθαλψη εγκληματία. 
Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος Βαγγέλης Στεφανάκης υποστηρίζει ότι δεν ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την Φαίη, όπως έχει καταδικαστεί πρωτόδικα. Ισχυρίζεται πως της έριξε ένα χαστούκι, η κοπέλα έχασε την ισσοροπία της με αποτέλεσμα να χτυπήσει το κεφάλι της στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου.
 «Η Μαριαλένα ζήλευε»
Σήμερα, με δάκρυα στα μάτια η κ. Μαρμαρά φίλη της αδικοχαμένης Φαίης, μίλησε στο δικαστήριο για μια ανταγωνιστική σχέση που είχε αναπτυχθεί μεταξύ του θύματος και της αδελφής της Μαριαλένας με μήλον της έριδος τον Βαγγέλη Στεφανάκη.
Όπως είπε η μάρτυρας, το σχέδιο για να καταθέσουν οι κατηγορούμενοι αρχικά ψέματα στις αρχές, ότι δηλαδή  η Φαίη βρέθηκε χτυπημένη στο δρόμο ήταν της Μαριαλένας. Στην κατάθεση της η κ. Μαρμαρά ανέφερε ότι ο Βαγγέλης Στεφανάκης είχε κινήσει το ερωτικό ενδιαφέρον της Φαίης από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας τους. Κατέθεσε η μάρτυρας: «Η Φαίη και ο Στεφανάκης έκαναν δεσμό μετά από ένα περίπου μήνα γνωριμίας. Στο μεσοδιάστημα όμως υπήρχε ένα περίεργο κλίμα…
Το διάστημα της γνωριμίας του με τη Φαίη ο κατηγορούμενος είχε σχέσεις με την Μαριαλένα. Είχαν ερωτικές σχέσεις όχι όμως σαν ζευγάρι. Το είχε παραδεχθεί και ο ίδιος ο Στεφανάκης. Αυτό το έμαθε η Φαίη. Άλλωστε το παραδέχθηκαν και η Μαριαλένα και ο Στεφανάκης. Από τη στιγμή που η Φαίη έκανε δεσμό με το Στεφανάκη, υπήρχε ένας ανταγωνισμός με τη Μαριαλένα. Υπήρχαν κάποιες απειλές. Υπήρχε θέμα με την αδελφή της, μπλέκονταν στη σχέση της με τον Στεφανάκη και προσπαθούσε να τον έχει από κοντά» είπε στην κατάθεσή της η μάρτυρας και συνέχισε: 
«Όσο δουλευε η Φαίη στην καφετέρια είχε έρθει η Μαριαλένα με τις φίλες της και την έβρισε. Την άκουσα να της λέει «ουστ από εδώ». Η Μαριαλένα ζήλευε τη σχέση της Φαίης με τον κατηγορούμενο. Η Φαίη σταμάτησε κάποια στιγμή να δουλεύει γιατί είχε κάποιο πρόβλημα με το πόδι της. Την ρώτησα τι έπαθε και μου είπε ότι χτύπησε πέφτωντας από τις σκάλες. Αργότερα ρώτησα και τον Στεφανάκη και μου είπε ότι η Φαίη είχε χτυπήσει με το μηχανάκι».
Στη συνέχεια η μάρτυρας περιέγραψε την εικόνα που αντίκρισε όταν επισκέφθηκε τη Φαίη στο νοσοκομείο. «Η κατάσταση ήταν τραγική, το πρόσωπο της ήταν παραμορφωμένο, πήγαμε στους γιατρούς και δεν μας ενημέρωνε κανείς. Ενώ πήγαινα στο νοσοκομείο με μια άλλη φίλη πήραμε τη Μαριαλένα να μάθουμε τι έγινε. 
Ακούγονταν συγχυσμένη και μας είπε ότι κάποιος χτύπησε τη Φαίη και ότι την βρήκαν χτυπημένη στο δρόμο. Ψάχνανε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) για να μεταφέρουμε τη Φαίη…Την πρώτη εβδομάδα νοσηλείας στη ΜΕΘ την πληρώσαμε εμείς, μετά ανέλαβε η κλινική…».
 Το τηλεφώνημα της Μαριαλένας
Η μάρτυρας αναφέρθηκε στη συνέχεια σε επικοινωνία που είχε το μοιραίο βράδυ ο Β. Στεφανάκης με την Μαριαλένα. Από το περιεχόμενο της συζήτησης αυτής – σύμφωνα με την κατάθεση της μάρτυρος – ο κατηγορούμενος εξοργίστηκε και πήρε αμέσως τηλέφωνο τη Φαίη για να συναντηθούν.
Πρόεδρος: Τι μάθατε για τον τραυματισμό της Φαίης;
Μάρτυρας: Την ίδια ημέρα ήρθε ο Στεφανάκης στο νοσοκομείο και μου ζήτησε να μιλήσουμε. Μου είπε ότι βγήκε εκτός εαυτού, ότι χτύπησε τη Φαίη, ότι της έδωσε ένα χαστούκι και πως εκείνη έπεσε στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου χάνοντας την ισσοροπία της.
Πρόεδρος: Σας είπε άλλες λεπτομέρειες;
Μάρτυρας:  Μου είπε πως εκείνο το βράδυ μετά την καφετέρια άφησε τη Φαίη στο σπίτι της και πήγε σε ένα φίλο του στον Σαρέλ. Μου ανέφερε πως μίλησε με την Μαριαλένα, η οποία τον προσκάλεσε σε ένα πάρτυ στην Αθήνα. Εκείνος αρνήθηκε να πάει και τότε η Μαριαλένα άρχισε να του βρίζει τη Φαίη λέγοντας του πως είναι ανήθικη, πως έχει δεσμούς και με άλλους άνδρες.
 Μου είπε ότι εξοργίστηκε, ότι τηλεφώνησε στη Φαίη και ότι λογομάχησαν αρχικά στο τηλέφωνο. Συναντήθηκαν και η Φαίη του έλεγε ότι θα κάνει ότι θέλει από τη  στιγμή που εκείνος διατηρούσε σχέση με την αδελφή της. Μου είπε ότι εκείνη σήκωσε πρώτη χέρι και μετά εκείνος.
 «Θέατρο του παραλόγου»
Αναφερόμενη στην Μαριαλένα Μπλάχα η μάρτυρας ανέφερε ότι  σε μια από τις επισκέψεις της στο νοσοκομείο προκειμένου να δει την αδελφή της, έπαιζε «θέατρο του παραλόγου» . Είπε χαρακτηριστικά: «Είδα τη Μαριαλένα την επόμενη ημέρα στην κλινική (σ.σ. μετά το νοσοκομείο η Φαίη μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική). 
Έτρεμε ολόκληρη, δεν μπορούσε να περπατήσει, έρχονταν με καροτσάκι με μια εικόνα στο χέρι και έκανε προσευχές» είπε η μάρτυρας και συνέχισε: «Με ενδιέφερε η στάση της πριν και μετά. Δεν μπορεί η αδελφή της να είναι στο νοσοκομείο και να τρέχουν οι ξένοι. Όλοι και ο κατηγορούμενος μου είπαν πως το σχέδιο για να πουν στην αστυνομία και τον πατέρα τους ότι η Φαίη βρέθηκε στο δρόμο ήταν δικό της…».
Πρόεδρος: Ο Στεφανάκης ξέρετε πως ενήργησε μετά το χτύπημα;
Μάρτυρας: Μου είπε ότι πανικοβλήθηκε, πήγε στο σπίτι του φίλου του και μετά πήγαν όλοι μαζί στο νοσοκομείο και ενημέρωσε την Μαριαλένα.
Πρόεδρος: Γιατί δέχτηκε ο Στεφανάκης να πει ψέματα;
Μάρτυρας: Μου είπε πως ήθελε στην αρχή να πει την αλήθεια αλλά η Μαριαλένα  του είπε να πουν ψέματα για να μην το μάθει ο πατέρας τους.
Πρόεδρος: Ο κατηγορούμενος έδειχνε να φοβάται την Μαριαλένα;
Μάρτυρας: Όχι.
Πρόεδρος: Τον απειλούσε με κάτι;
Μάρτυρας:  Εγώ τον άκουσα να της λέει στο τηλέφωνο <κόψε τις μ… γιατί θα τα πω όλα>. Μου είπε μετά οτι αυτό που θα έλεγε στην αστυνομία ήταν οτι εκείνη του ζήτησε να πει ψέματα. Όλοι μου είπαν και ο κατηγορούμενος ότι το σχέδιο να πουν ψέματα για τη Φαίη ήταν της Μαριαλένας…Την ώρα που ο Στεφανάκης πήγαινε τη Φαίη στο νοσοκομειο μίλησε με τη Μαριαλένα και εκείνη του είπε να πουν ψέματα στον πατέρα της και την αστυνομία.
 «Δεν έχω επαφή με την κόρη μου»
Νωρίτερα, με την έναρξη της ακροματικής διαδικασίας ολοκλήρωσε την κατάθεση του στο δικαστήριο ο πατέρας των δυο κοριτσιών Αντώνης Μπλάχας, λέγοντας πως σήμερα δεν έχει πλέον καμία επαφή με την Μαριαλένα. «Όλο αυτό το χρονικό διάστημα μόνο ένα μήνυμα έλαβα από εκείνη στη γιορτή μου. Ήταν τυπικό» είπε στην κατάθεση του.
Πρόεδρος: Σήμερα που βρίσκεται η κόρη σας γνωρίζετε;
Μάρτυρας: Κάπου στη Θεσσαλονίκη. Δεν ξέρω με τι ασχολείται, ίσως κάτι με σκυλιά.
Σήμερα, πάντως αίσθηση προκάλεσε στο δικαστήριο η τοποθέτηση της προέδρου της έδρας, η οποία είπε στον συνήγορο της Μαριαλένας Μπλάχα κ. Αθανάσιο Πλεύρη πως «καλό θα ήταν η εντολέας του να έρχονταν στο δικαστήριο». Όπως είπε η πρόεδρος, η απουσία της Μαριαλένας από τη δίκη δεν βοηθάει σε κανένα επίπεδο. 
«Κάτι τέτοιο θα έκανε καλό και στη δίκη και στη σχέση της ιδίας με τον πατέρα της» είπε η πρόεδρος στον κ. Πλευρή. Ανάλογη τοποθέτηση έκανε και η εισαγγελέας της έδρας, η οποία είπε: «Ίσως στα πλαίσια της διαδικασίας να εξομαλυνθούν οι σχέσεις της με τον πατέρα της». Απαντώντας ο κ. Πλεύρης ανέφερε πως ο μόνος λόγος που η εντολέας του δεν έρχεται στη δίκη είναι γιατί όταν εμφανίσθηκε στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο «έγινε ριάλιτυ».
Κατά την εξέταση του πατέρα των δυο κοριτσιών, ο συνήγορος υπεράσπισης του Βαγγέλη Στεφανάκη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος έθιξε το θέμα των συνθηκών νοσηλείας της Φαίης, ζήτώντας μάλιστα από το δικαστήριο να διατάξει να προσκομιστεί ο σχετικός φάκελος που τηρήθηκε κατά τις ημέρες της παραμονής της νεαρής κοπέλας στο δημόσιο νοσοκομείο και την κλινική. «Να έρθει ο φάκελος να δούμε τι αγωγή χροηγήθηκε στην κοπέλα για το οίδημα στο κεφάλι» είπε χαρακτηριστικά. 
Παράλληλα, ο κ. Δημητρακόπουλος ζήτησε να καταθέσει στη δίκη και η ιατροδικαστής που έχει συντάξει τα πορίσματα για τα αίτια θανάτου της νεαρής κοπέλας. Το δικαστήριο με απόφασή του απέρριψε το αίτημα για την προσκόμιση του ιατρικού φακέλου, έκανε όμως δεκτό το αίτημα για κλήτευση της ιατροδικαστού.
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 23 Μαϊου.