> Voliotaki: Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Στο Παρίσι έμεινα σε ξενοδοχείο, όχι στο σπίτι του Βολταίρου

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Στο Παρίσι έμεινα σε ξενοδοχείο, όχι στο σπίτι του Βολταίρου

Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε κατά την «Ώρα του Πρωθυπουργού» στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, 

στο πλαίσιο απάντησής του στον πρόεδρο της ΝΔ αναφορικά με ζητήματα ασφάλειας σε μια συζήτηση πάντως που δεν περιορίστηκε στο θέμα της επίκαιρης ερώτησης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης..

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε αρχικώς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για απεγνωσμένη προσπάθεια να «δημιουργήσει την πλαστή εντύπωση ότι τα τελευταία δύο χρόνια υπάρχει έξαρση της εγκληματικότητας», προσθέτοντας ότι προφανώς «κάποιος επικοινωνιολόγος θα σύστησε στον κ. Μητσοτάκη να αναδείξει την ατζέντα του φόβου, προκειμένου να συγκροτήσει συγκροτημένη αντιπολιτευτική γραμμή».

«Παραδοσιακή ατζέντα της πιο σκληρής δεξιάς είναι o φόβος και η κινδυνολογία για την οικονομία, ο φόβος και η κινδυνολογία για την ασφάλεια, ο φόβος και η κινδυνολογία για τα εθνικά θέματα», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός θυμίζοντας ότι την ίδια ατζέντα υιοθέτησε και ο προκάτοχος του κ. Μητσοτάκη, Αντώνης Σαμαράς χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

Υπενθύμισε παράλληλα, ότι η ΝΔ που σήμερα δήθεν κόπτεται για την ασφάλεια δεν πήρε κανένα μέτρο για τη βία στα γήπεδα, διότι δεν επρόκειτο, όπως είπε ο πρωθυπουργός, για βία που μπορούσε να συνδέσει ιδεολογικά με την Αριστερά.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε ακόμη ότι κατά τα τελευταία δύο χρόνια έχουν εξαρθρωθεί πολυμελή κυκλώματα που έκαναν κλοπές και διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, ενώ παρουσίασε αναλυτικά τα στοιχεία της Αστυνομίας το τελευταίο διάστημα που αποδεικνύουν ότι ακόμη και βία στα Εξάρχεια έχει εμφανώς μειωθεί σε σχέση με το παρελθόν.

Προσπερνώντας το ζήτημα που πραγματεύεται η επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση και το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, ο πρωθυπουργός κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πει στον ελληνικό λαό τι συζήτησε πίσω από τις κλειστές πόρτες με Μέρκελ και Σόιμπλε στη Γερμανία.

Τον κάλεσε παράλληλα να τοποθετηθεί εάν συμφωνεί με τις απαιτήσεις του ΔΝΤ και ταυτόχρονα, να παρουσιάσει το πρόγραμμα του στον ελληνικό λαό όπως ακριβώς έκανε, όπως λέει η ΝΔ, στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας.

«Από τότε που ήρθατε στην εξουσία έχουμε περισσότερη βία και εγκληματικότητα»

«Από τότε που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήρθε στην εξουσία έχουμε περισσότερη βία και εγκληματικότητα.

Η κατάσταση χειροτερεύει διαρκώς και επικίνδυνα με έξαρση των ληστειών και των κλοπών μηχανών και αυτοκινήτων» είπε από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης.

«Βάλατε την εγκληματικότητα μέσα στην καθημερινότητα και γεμίσατε την καθημερινότητα με σπασμένες εικόνες» είπε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στις φθορές και καταστροφές σε τρόλεϊ και ακυρωτικά μηχανήματα.

«Η ανομία γενικεύεται και η εγκληματικότητα εξαπλώνεται και το χειρότερο είναι ότι αυτή η ανομία αρχίζει να αποκτά χαρακτηριστικά κανονικότητας» συνέχισε την κριτική του ο πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε και σε κρούσματα βίας στα πανεπιστήμια με αποκορύφωμα την επίθεση στον καθηγητή Άγγελο Συρίγο στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Αναφερόμενος στα Εξάρχεια είπε ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο μιλώντας για ένοπλη παρέλαση αναρχικών και προπηλακισμούς πολιτών.

Και όλα αυτά γίνονται με την ανοχή της κυβέρνησης είπε ο κ. Μητσοτάκης ζητώντας να σταματήσει η σπέκουλα ότι τη ΝΔ την ενοχλεί η ελευθεριότητα των Εξαρχείων. Πρέπει να προστατεύεται η διαφορετικότητα αλλά και η ζωή των πολιτών της Αθήνας, πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Απαντώντας στα ερωτήματα αναφορικά με τις συναντήσεις του με Μέρκελ και Σόιμπλε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε κατά τη δευτερολογία του ότι στο Βερολίνο τόνισε πως η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο δημοσιονομικό αέρα, τον οποίο δεν έχει όπως είπε γιατί η σημερινή κυβέρνηση συμφώνησε σε πλεονάσματα 3,5% για δέκα χρόνια.

«Θα χρειαστούμε μια νέα συμφωνία με πλεονάσματα 2%» πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Σε 45 μέρες, σύμφωνα με δημοσιεύματα, είχαμε εκροή καταθέσεων 2,5 δισ. ευρώ παρά τα capital controls.

«Εσείς φέρατε πίσω το μαύρο σύννεφο της δραχμής», δήλωσε επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ υποστήριξε ότι η αξιολόγηση έπρεπε να έχει κλείσει τον Φεβρουάριο του 2016.

«Έχετε βάλει τη χώρα σε ένα πολύ επικίνδυνο και κατηφορικό μονοπάτι, το πού θέλετε να την πάτε το γνωρίζετε μόνο εσείς», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν σας εμπιστεύεται κανείς κ. Τσίπρα» είπε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης, ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για μυστικές συναντήσεις με την τράπεζα Ρόθτσιλντ, για τις οποίες οφείλει, όπως είπε, να απαντήσει.

«Στο Παρίσι έμεινα σε ξενοδοχείο, όχι στο σπίτι του Βολταίρου»

Απαντώντας για τις συναντήσεις του στο Παρίσι, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι το ταξίδι του κάθε άλλο παρά κρυφό ήταν καθώς ήταν ενήμερη ήταν η γαλλική κυβέρνηση και η ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για αθλιότητες από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ όταν του ζητήθηκε να καταθέσει τη σύμβαση του ΟΔΔΗΧ με τη Ρόθτσιιλντ εξήγησε ότι η σύμβαση προϋπήρχε της επίσκεψής του στη γαλλική πρωτεύουσα, καλώντας ταυτόχρονα τον κ. Μητσοτάκη να καταθέσει εκείνος το πόθεν έσχες του.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε επιπλέον ότι στο Παρίσι έμεινε σε ξενοδοχείο και όχι στο σπίτι του Βολταίρου, το οποίος όπως έχει αποκαλύψει η εφημερίδα Documento αγόρασε η σύζυγος του προέδρου της ΝΔ όσο οι δυο τους ήταν σε διάσταση.