> Voliotaki: «Μαζί για τον Βόλο»: Η Δημοτική Αρχή ΕΠΕΛΕΞΕ μετωπική σύγκρουση με την ΚΟΙΝΩΝΙΑ, αντί επίλυσης του ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

«Μαζί για τον Βόλο»: Η Δημοτική Αρχή ΕΠΕΛΕΞΕ μετωπική σύγκρουση με την ΚΟΙΝΩΝΙΑ, αντί επίλυσης του ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ

Κρυφτούλι παίζει πάλι η Δημοτική Αρχή ενώ ταυτόχρονα καλεί έκτακτα Διοικητικά συμβούλια στη ΔΕΥΑΜΒ δύο ώρες πριν και με έτοιμες εισηγήσεις που σηματοδοτούν ότι βρισκόμαστε ενώπιον ειλημμένων αποφάσεων.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι την ώρα που σκίζουν τα ιμάτια τους μέσω ανακοινώσεων στο τύπο για το δήθεν αγώνα που θα κάνουν για να διαφυλάξουν τον δημόσιο – δημοτικό χαρακτήρα της ΔΕΥΑΜΒ, την ίδια ώρα παραγγέλνουν μελέτες ιδιωτικοποίησης.

Είναι προφανές ότι έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που έχουν κάνει το ψέμα επάγγελμα, που απ’ τη μία κουνάνε τη σημαία των ανεξάρτητων και από την άλλη τρέχουν να ανοίξουν το δρόμο της ιδιωτικοποίησης σε μεγάλα επιχειρηματικά σχήματα που δραστηριοποιούνται στο χώρο του νερού.

Δεν μας προκάλεσε λοιπόν καμία εντύπωση η αποχή και πάλι της Δημοτικής Αρχής από το ΔΣ. 

Αφού άλλωστε το είχαμε εξηγήσει και στους πολίτες του Βόλου ότι αυτή η Αρχή είναι γνωστή για τις μεθοδεύσεις της, τους πλάγιους τρόπους της να διοικεί και τα παράκεντρα που εξυπηρετεί.


Η δημοτική Αρχή επέλεξε μια μετωπική σύγκρουση με τη κοινωνία του Βόλου, αντί να προσπαθήσει μαζί με αυτήν να βρει μια λύση σε σχέση με τη λειτουργία του Βιολογικού. 

Η μάχη για την διατήρηση της διαχείρισης του Βιολογικού υπό Δημοτικό – Δημόσιο καθεστώς αλλά και η παραπέρα βελτίωση και η παροχή του τελικού προϊόντος (καθαρό λήμμα = καθαρό περιβάλλον) όχι μόνο δεν τελείωσε αλλά τώρα ξεκινά εντός και εκτός ΔΣ. 

Εμείς σαν Δημοτική Κίνηση είμαστε αντίθετοι στο ότι το μέλλον ενός δημόσιου – κοινού αγαθού κρίνεται κεκλεισμένων των θυρών από την κοινωνία του Βόλου.