> Voliotaki: Μητσοτάκης: Είστε κυβέρνηση επικίνδυνη για τη δημοκρατική ομαλότητα

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Μητσοτάκης: Είστε κυβέρνηση επικίνδυνη για τη δημοκρατική ομαλότητα

Με σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα των μέσων μαζικής ενημέρωσης ξεκίνησε την ομιλία του, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το αγροτικό, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.
Οι εξελίξεις στον ΔΟΛ αποκάλυψαν την ηθική γύμνια της κυβέρνησης

Η υπόθεση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη έδειξε τη γύμνια και τον κυνισμό της κυβέρνησης, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Μέσα σε δύο χρόνια εξελιχθήκατε στην πιο αδίστακτη, επικίνδυνη κυβέρνηση που έχει γνωρίσει η μεταπολίτευση. Προσπαθείτε να ελέγξετε τα Μέσα Ενημέρωσης εδώ και μήνες».
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, σημειώνοντας: «Ο νόμος Παππά έχει κηρυχθεί αντισυνταγματικός από το ΣτΕ. Προσπαθήσατε να ελέγξετε το τοπίο των ΜΜΕ και να ρίξετε μαύρο στα κανάλια και τώρα προσπαθείτε να το κάνετε με τους εκδότες. Πρώτα τους καταγγείλατε για διαπλεκόμενους, άλλους τους συναντούσατε στα κρυφά και άλλους του εκβιάζετε με τις δικαστικές τους εκκρεμότητες. 
Ο κ.Μουλόπουλος δεν κινήθηκε με δική του πρωτοβουλία, δικός σας βουλευτής ήταν, μέχρι τώρα είναι πρόεδρος της «Αυγής» και προσπαθήσατε να τον κάνετε πρόεδρο του ΕΣΡ. Είστε κυβέρνηση επικίνδυνη για τη δημοκρατική ομαλότητα, ένα καθεστώς που αγωνίζεται "με νύχια και με δόντια" για να κρατηθείτε στην εξουσία».
Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ανέφερε: «Είστε ο ορισμός της διαπλοκής, αλλά τα σχέδιά σας δεν θα περάσουν».
Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι δεν κλείνει η αξιολόγηση, κατηγορώντας την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό προσωπικά ότι διαπραγματεύεται με το ένα μάτι στους δανειστές και το άλλο στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.
«Κινδυνεύουμε να ζήσουμε καταστάσεις όπως του καταστροφικού α' εξαμήνου του 2015» συνέχισε, δηλώνοντας πεπεισμένος ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, στα μέσα του 2018.
«Στην καλύτερη περίπτωση η Ελλάδα θα μείνει διασωληνωμένη, αλλά ούτε αυτό μπορεί να θεωρείται δεδομένο με τους σημερινούς συσχετισμούς» εκτίμησε.
Οι εκλογές δεν είναι πλέον πρόβλημα, αλλά μέρος της λύσης του προβλήματος της χώρας
Ο κ. Μητσοτάκης επανέφερε το αίτημα για εκλογές, λέγοντας ότι οι εκλογές δεν είναι πλέον πρόβλημα, αλλά μέρος της λύσης του προβλήματος της χώρας.
«Θα καταγραφείτε ως μια τραυματική υποσημείωση» είπε, τοποθετώντας τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ των δυνάμεων της υπευθυνότητας και των δυνάμεων του λαϊκισμού.
«Το δίλημμα δεν είναι οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ και οι υποστηρικτές του λαού. Το δίλημμα είναι αν συντάσσεται με την Ελλάδα του κάθε κομματικού Καρανίκα ή αν συντάσσεται με την Ελλάδα του κάθε παιδιού που εργάζεται σκληρά για να πετύχει» συνέχισε.
Οι εκλογές θα γίνουν με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο και οι επόμενες με το νόμο που θα φέρει άμεσα η ΝΔ
Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε την κυβέρνηση να πάψει να κρατά όμηρο τον ελληνικό λαό και προειδοποίησε τον Πρωθυπουργό να μην παίζει παιχνίδια με τον εκλογικό νόμο.
«Οι εκλογές θα γίνουν με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο και οι επόμενες με το νόμο που θα φέρει άμεσα η ΝΔ» τόνισε, καλώντας μάλιστα την κυβέρνηση να μάθει ότι ο βασικός κανόνας της Δημοκρατίας είναι και η ήττα στις εκλογές.
«Έχασαν και άλλοι πριν από εσάς, πιο σημαντικοί» σημείωσε.