> Voliotaki: Σενάρια για Σρόιτερ - Στάη απέναντι στον Χατζηνικολάου

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Σενάρια για Σρόιτερ - Στάη απέναντι στον Χατζηνικολάου

Σενάρια πυροδότησε η παρουσία της Ελλης Στάη σε πάρτυ του Alpha

Η ένταξη του Νίκου Χατζηνικολάου στο δυναμικό του Αντέννα και η βέβαιη ισχυροποίηση του κεντρικού του δελτίου, με την παρουσία του κορυφαίου άνκορμαν στο τιμόνι του, έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις στα ανώτατα κλιμάκια του Alpha.
Τόσο ο ιδιοκτήτης του σταθμού Δ. Κοντομηνάς όσο και ο διευθυντής ειδήσεων Βασίλης Παπαδρόσος γνωρίζουν ότι οι ειδήσεις με τον Αντώνη Σρόιτερ θα δεχθούν τη μεγαλύτερη πίεση, καθώς μεταδίδονται στη ζώνη των επτά -απέναντι από το δελτίο του ΑNT1, το οποίο αντιμετώπιζαν με επιτυχία έως τώρα, μετά τη μετακίνησή του από τη ζώνη των οκτώ πριν από ένα χρόνο.

Ωστόσο, το τοπίο από την 30η Ιανουαρίου και μετά αναμένεται να αλλάξει σε σημαντικό..
βαθμό. Ο Νίκος Χατζηνικολάου θα εμφανιστεί σε θέση κεντρικού παρουσιαστή μετά από 5,5 χρόνια (όταν έκλεισε το Alter), γεγονός που προκαλεί από μόνο του «ίντριγκα». Πόσο μάλλον που αυτό θα γίνει σε ένα κανάλι με πλήρες ψυχαγωγικό πρόγραμμα, ικανό να του δώσει αξιόμαχο lead in (το σήριαλ «Δίδυμα φεγγάρια» έχει ήδη έρθει στα ίδια επίπεδα τηλεθέασης με το τηλεπαιχνίδι «Deal»), και ένα επίσης ελκυστικό lead out (τηλεπαιχνίδι με τον Γιώργο Λιάγκα).
Πώς θα αντιμετωπίσει τη νέα, ιδιαίτερα ανταγωνιστική, πραγματικότητα ο Alpha; Τι σχεδιάζει για να κρατήσει την πρώτη θέση, την οποία έχει κατακτήσει μεταξύ όλων των κεντρικών δελτίων -ανεξάρτητα από την ώρα μετάδοσής τους. Αρχικά με ψυχραιμία και με ενίσχυση του δελτίου, με δυνατά κοινωνικά ρεπορτάζ και περισσότερο παρεμβατική γραμμή.
Και αν δεν αποδειχθεί αρκετό αυτό για τη συγκράτηση των πιθανών διαρροών; Ακούγεται ότι υπάρχουν συζητήσεις για κάποιο plan b -συζητήσεις που φυσικά δεν δημοσιοποιούνται, για ευνόητους λόγους. Μπορεί να αφορούν, άραγε, το μοντέλο της παρουσίασης; Ο Αντώνης Σρόιτερ έχει δώσει πολλές φορές εξετάσεις και τις έχει περάσει επιτυχώς. Αποκλείεται, λοιπόν, να αντικατασταθεί -ακόμη και αν το δελτίο του Αντέννα πάρει «κεφάλι».
Η ιδέα που φαίνεται να περνά από το μυαλό ορισμένων -στην περίπτωση που πάθει ζημιά το δελτίο του Alpha– είναι η πλαισίωση του Αντώνη Σρόιτερ με ένα δεύτερο, ισχυρό τηλεοπτικά, πρόσωπο. Μάλιστα, θυμίζουν την εμφάνιση της Έλλης Στάη στο πάρτυ που οργάνωσε ο Βασίλης Παπαδρόσος. Επισήμως, βέβαια, το σενάριο διαψεύδεται σε όλους τους τόνους. «Η Έλλη είναι καλή φίλη του Βασίλη από τον καιρό της συνύπαρξής τους στον Αντέννα», υπενθυμίζουν -και αυτό είναι αλήθεια.
Όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο θα αντέξει το δελτίο του Alpha, το οποίο έχει χτίσει σημαντικό κοινό τα τελευταία χρόνια…
- από το aixmi.gr