> Voliotaki: Απαγωγή Τσάκου και Σήλιας Κρηθαριώτη σχεδίαζε η Ρούπα

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Απαγωγή Τσάκου και Σήλιας Κρηθαριώτη σχεδίαζε η Ρούπα

Ανάμεσα στα ευρήματα στη γιάφκα της Ηλιούπολης της Πόλας Ρούπα εντοπίστηκαν σημειώσεις που αφορούσαν στη δραστηριότητα εφοπλιστών. 

Στο επίκεντρο βρίσκονται ο 54χρονος εφοπλιστής Νίκος Τσάκος και η σχεδιάστρια μόδας σύζυγός του Σήλια Κριθαριώτη, με αναλυτικές πληροφορίες, «χάρτες» και «φωτογραφίες» για τους...
χώρους κατοικίας, εργασίας, χρονοδιαγράμματα μετακινήσεων και οχημάτων που χρησιμοποιούσε το ζεύγος, όπως και αναφορές για τις τακτικές συναντήσεις του ζευγαριού σε υπό διαμόρφωση νεοανεγειρόμενο οίκημα.

Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ διαπιστώθηκε ότι τα ονόματα του Νίκου Τσάκου και άλλων τεσσάρων εφοπλιστών που εμπλέκονταν στην ιδιωτικοποίηση του λιμένα Πειραιά, υπήρχαν σε άλλες σημειώσεις και δημοσιεύματα που είχαν εντοπιστεί τον Σεπτέμβριο του 2015, σε γιάφκα-αποθήκη στον Μαραθώνα, την οποία είχε νοικιάσει δύο χρόνια νωρίτερα ο Σπύρος Δραβίλας, ο οποίος είχε αυτοκτονήσει κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στην Αγχίαλο Βόλου.

Οι αστυνομικοί θεωρούν πως -βάσει των ευρημάτων- μικτή ομάδα ποινικών και τρομοκρατών, με ενδιάμεσο πρωταγωνιστή τον 37χρονο ποινικό συνεργάτη της Πόλας Ρούπα, και την πιθανή «αρωγή» συνεργών του καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα, θα επιχειρούσε την απαγωγή του ιδίου του εφοπλιστή ή μελών της οικογένειάς του, στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Από τη λίστα του Μαραθώνα είχε διαπιστωθεί ότι «ληστές του Διστόμου» και ύποπτοι για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις κρύβονταν πίσω από την απόπειρα απαγωγής του εφοπλιστή Κίκου Μαρτίνου στις 12 Δεκεμβρίου 2013 στη Βούλα.

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνος Τσουβάλας, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», είχε συναντήσεις με τους πέντε εφοπλιστές και κυρίως με τον Νίκο Τσάκο, τους οποίους και ενημέρωσε αναλυτικά για το επίπεδο κινδύνου και αξιολόγησης αυτών των ευρημάτων στο σπίτι της Πόλας Ρούπα στην οδό Ζαΐμη στην Ηλιούπολη.