> Voliotaki: Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Θα γίνει μια απόλυση, η δική σας από τον λαό - ΒΙΝΤΕΟ

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Θα γίνει μια απόλυση, η δική σας από τον λαό - ΒΙΝΤΕΟ

«Φοβάμαι ότι για άλλη μια φορά η ομιλία σας χαρακτηρίζεται από θράσος και ψεύδος», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του στην προ ημερησίας συζήτηση για το αγροτικό, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

«Διότι θέλει πάρα πολύ θράσος κ. Τσίπρα εσείς να εγκαλείτε τη Νέα Δημοκρατία ότι υποτάσσεται στους ξένους, όταν εσείς υπογράψατε το τρίτο μνημόνιο, έχοντας οδηγήσει τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.

Η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης ήταν αυτή που οδήγησε σε πρόσθετα μέτρα και στον περιβόητο αυτόματο κόφτη, τον οποίο σκοπεύετε να επεκτείνεται και μετά το 2018 ως ένα μόνιμο μέτρο αιώνιας λιτότητας», τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ και κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι «εσείς συμβιβαστήκατε με τις πιο σκληρές απαιτήσεις των δανειστών».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο επίδομα προς τους συνταξιούχους και παρέθεσε απόσπασμα από την επιστολή Τσακαλώτου προς τους δανειστές στην οποία αναφέρεται ότι «ο πρωθυπουργός και εγώ έχουμε δηλώσει δημόσια ότι αυτή η παροχή δόθηκε μία φορά».

«Μιλήσατε για κατώτατη σύνταξη 384 ευρώ. Από πότε θα ισχύει αυτή; Από το 2013, αυτό δεν το είπατε όμως. Γιατί όλες οι ενώσεις αγροτών και αυτοί οι οποίοι υπέβαλαν το αίτημα για τη σημερινή συζήτηση, ισχυρίζονται ότι σήμερα το κόστος παραγωγής είναι τέτοιο που καθιστά στην ουσία μη οικονομική την ενασχόληση με τον πρωτογενή τομέα», είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε επίσης ότι αυξήθηκαν όλες οι τιμές των πρώτων υλών επειδή αυξήθηκε ο ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια κι επειδή καταργήθηκε η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης. «Η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε μονομερείς ενέργειες, τις έκανε όμως σωστά και μελετημένα.

Εμείς μειώσαμε το ΦΠΑ στην εστίαση με δικιά μας πρωτοβουλία, και πέντε μήνες μετά, το μέτρο αυτό έγινε μόνιμο. Κι εσείς κάνατε μονομερείς ενέργειες και μετά από πέντε ημέρες στέλνατε επιστολές μετάνοιας», ανέφερε.

Ως προς την απορροφητικότητα των κοινοτικών πόρων, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σχετικά με την απορρόφηση του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης, η Ελλάδα είναι προτελευταία πριν από την Μάλτα.

Σχετικά με το ΔΝΤ και το κλείσιμο αξιολόγησης, έκανε αναφορά στην επιστολή που είχε στείλει ο κ. Τσακαλώτος στην Λανγκάρντ με την οποία ρητά η ελληνική κυβέρνηση δια του υπουργού Οικονομικών ζητά από το ΔΝΤ μια καινούρια δανειακή σύμβαση.

«Έχετε στείλει άλλη επιστολή στο ΔΝΤ με την οποία να ακυρώνετε αυτή την επιστολή ή όχι; Έχετε ζητήσει εσείς οι ίδιοι τη συμμετοχή του ΔΝΤ, δεν έχετε αλλάξει θέση, σταματήστε επιτέλους να κοροϊδεύετε τους Έλληνες πολίτες».

«Γιατί λέγατε το Σεπτέμβρη ότι θα κλείσει η αξιολόγηση σε λίγες εβδομάδες; Τι άλλαξε ακριβώς; Ποια δυναμική έχει διαμορφωθεί διαφορετικά όλους αυτούς τους μήνες; Γιατί λέτε τώρα ότι σας ζητούν παράλογα πράγματα; Λέγατε τότε την αλήθεια;

Παίζετε ένα θέατρο, προσπαθείτε να διαφυλάξετε κάποιο πολιτικό κεφάλαιο μέσα από τεχνητές συγκρούσεις που αποβαίνουν σε βάρος της χώρας. Η πραγματικότητα είναι ότι δεν έχετε κανένα σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σχετικά με το ζήτημα του ΔΟΛ, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις συναντήσεις του κ. Τσίπρα με τον κ. Ψυχάρη.

«Εσείς δεν κάνατε 4 συναντήσεις με τον εκδότη του ΔΟΛ παρέα με μια γάτα. Αν κάτι χάλασε στη μοιρασιά, δεν είναι δικό μου πρόβλημα κ. Τσίπρα. Εσείς συναντιόσασταν με εκδότες μεγάλους μυστικά.

Αυτό γεννά κάποια ουσιαστικά ζητήματα. Ο κ. Μουλόπουλος που εμφανίστηκε ξαφνικά στο προσκήνιο, ως τι εμφανίστηκε; Μήπως ο ίδιος εκπροσωπεί κάποια μεγάλα επενδυτικά κεφάλαια;

Υπήρξε μυστική συνάντηση του κ. Παππά, του κ. Μουλόπουλου και του κ. Ψυχάρη την περασμένη εβδομάδα; Να ξεκαθαρίσετε ποιο είναι το πλαίσιο της κυβερνητικής ανάμειξης στην ενδεχόμενη σωτηρία ενός εκδοτικού συγκροτήματος».

Τέλος, είπε ότι η ΝΔ δεν θα κάνει απολύσεις στο Δημόσιο, ωστόσο υπάρχει «όργιο παράνομων μονιμοποιήσεων στο Δημόσιο για το οποίο θα αποδοθούν ευθύνες».

«Απολύσεις η Νέα Δημοκρατία δεν θα κάνει. Θα γίνει μια απόλυση: Η δική σας από τον ελληνικό λαό. Και θα γίνει πολύ σύντομα», κατέληξε.

Δείτε το βίντεο: