> Voliotaki: Μυστική αποστολή στις Βρυξέλλες για το Προσφυγικό...

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Μυστική αποστολή στις Βρυξέλλες για το Προσφυγικό...

Η μυστική αποστολή στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό
Στις Βρυξέλλες, σε «μυστική αποστολή»,


βρέθηκε την περασμένη Δευτέρα ο Πάνος Καμμένος, όπου συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο υπουργός Άμυνας, έπειτα από συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας "Real News", ζήτησε από τον Γ. Στόλτενμπεργκ, σε περίπτωση κατάρρευσης της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας για το προσφυγικό, το ΝΑΤΟ και τη Frontex να αναλάβουν σε 24ωρη βάση με ενίσχυση των δυνάμεών τους και να επιστρέφουν τους πρόσφυγες πίσω στην Τουρκία.

Για τον σκοπό αυτό, μάλιστα, η Αθήνα επανέφερε το αίτημά της να επεκταθεί η ΝΑΤΟϊκή αποστολή και στο νότιο Αιγαίο, όπου σήμερα δεν επιχειρεί, καθώς η Τουρκία θεωρεί τη συγκεκριμένη περιοχή «αποστρατικοποιημένη». 

Το ΝΑΤΟ, λόγω και των επιχειρήσεων στη Συρία και την υπόλοιπη Μέση Ανατολή, βλέπει θετικά το ελληνικό αίτημα, πλην όμως η Άγκυρα αντιδρά με σφοδρότητα και απειλεί με βέτο.

Σημειώνεται πως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σε επικοινωνία που είχε μαζί του η εφημερίδα, δεν επιβεβαιώνει το περιεχόμενο της συνάντησης, κάτι όμως που πράττει ΝΑΤΟϊκή πηγή στις Βρυξέλλες.

Η Αθήνα, επίσης, αναμένεται να θεωρήσει ως «επιθετική ενέργεια» από την Άγκυρα τυχόν κατάργηση της συμφωνίας, χωρίς ωστόσο, να έχουν διαρρεύσει τα σχέδια αντίδρασής της σε διπλωματικό ή άλλο πεδίο.