> Voliotaki: 28η Οκτωβρίου: Ημέρα νίκης των Ελλήνων ενάντια στο φασισμό

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

28η Οκτωβρίου: Ημέρα νίκης των Ελλήνων ενάντια στο φασισμό

Διονύσιος Σταμάτης

Όταν ο φασίστας Ιταλός πρέσβης απαίτησε από τον φασίστα Μεταξά την παράδοση της Ελλάδας εκείνος απάντησε: ‘ώστε είμαστε σε πόλεμο’. Δεν μπορούσε να πιστέψει ότι οι ιδεολογικοί του σύμμαχοι ήταν ενάντια στην Ελλάδα.

Ο Χίτλερ έγινε εξωφρενών με τον Μουσολίνι όταν έμαθε τα νέα γιατί ως ομοϊδεάτης του Μεταξά είχε σκοπό να χρησιμοποιήσει τον ελληνικό στρατό ενάντια στους Ρώσους όπως έπραξε με τη Ρουμανία και Βουλγαρία.

Αυτοί οι φασίστες κατακτητές λογάριαζαν χωρίς τον ελληνικό λαό και στρατό που αμέσως φώναξαν ένα βροντερό ΟΧΙ και πήραν σβάρνα τους Ιταλούς μέχρι τη θάλασσα
απελευθερώνοντας ταυτόχρονα και ελληνικές πόλεις στη Βόρεια Ήπειρο.

Οι νίκες των Ελλήνων ενάντια στις δυνάμεις του άξονα ξάφνιασαν πολλούς ακόμη και τους Γερμανούς που θεωρούσαν ότι φασισμός-ναζισμός ήταν ένα άτρωτο δίδυμο στην Ευρώπη.
Πολλοί λαοί θαύμασαν τους Έλληνες και ο ίδιος ο Τσώρτσιλ της Μεγάλης Βρετανίας είπε ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες.

Η πράξη των Ελλήνων έδωσε κουράγιο και ελπίδα στους κατακτημένους λαούς της Ευρώπης και απέδειξε ότι ο φασισμός μπορεί να ηττηθεί αν λαός και στρατός του κόψουν την οδό προς τη νίκη.
Εμείς οι Έλληνες έχουμε δύο εθνικές επετείους και καλά κάνουμε.

Η πρώτη του 1821 δείχνει την ελευθερία από τον ξένο ζυγό και η δεύτερη του 1940 τη νίκη ενός λαού ενάντια στο φασίστα δυνάστη που θέλει με τα όπλα ή σήμερα με οικονομικό πνιγμό να υποτάξει μία ελεύθερη χώρα.

Ας ακολουθήσουν και άλλοι λαοί του κόσμου τις πράξεις μας.