> Voliotaki: BOΛΟΣ: Νέα παιδική χαρά-κόσμημα στην Αγριά

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

BOΛΟΣ: Νέα παιδική χαρά-κόσμημα στην Αγριά

Εγκαινιάζεται σήμερα Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στις 19.00 μ.μ.

Ακόμη μία ασφαλή, πιστοποιημένη και αισθητικά αναβαθμισμένη παιδική χαρά δίνει προς χρήση ο Δήμος Βόλου, πιστός στην δέσμευση του για την δημιουργία και λειτουργία μίας τουλάχιστον σύγχρονης παιδικής χαράς στις συνοικίες και τις δημοτικές ενότητες.

Πρόκειται για την παιδική χαρά στην δημοτική κοινότητα Αγριάς, δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, η οποία και παραδίδεται σήμερα Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016 επίσημα προς χρήση στα παιδιά.

Η νέα παιδική χαρά είναι περιφραγμένη με μεταλλικό κάγκελο ασφαλείας, έχουν τοποθετηθεί
καινούργια πιστοποιημένα παιχνίδια καθώς επίσης το έδαφος έχει «στρωθεί» με ενδεδειγμένο ποταμίσιο βότσαλο το οποίο είναι πλήρως εναρμονισμένο με τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα και απόλυτα ασφαλές για τους νεαρούς χρήστες των εγκαταστάσεων.

Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου σύμφωνα με τα οριζόμενα στις σχετικές διατάξεις (υπ. Αριθμ. 28492/18.5.2009 ΦΕΚ 931Β και 72934/25.7.2014 ΦΕΚ 2029 Β) ενώ η νέα παιδική χαρά πιστοποιήθηκε από την ΕΒΕΤΑΜ ότι λειτουργεί σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα Ασφαλείας ΕΛΟΤ ΕΝ 1176-1(08), ΕΛΟΤ ΕΝ 1176-3(08), ΕΛΟΤ ΕΝ 1176-6(08). Η τοποθέτηση των οργάνων έγινε από πιστοποιημένη εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προτύπου ΕΝ 1176:2008.

Πρόκειται για την έκτη παιδική χαρά που δίνει προς χρήση ο Δήμος Βόλου καθώς ήδη έχουν ολοκληρωθεί και λειτουργούν οι παιδικές χαρές σε Χιλιαδού – πρόκειται για την πρώτη πιστοποιημένη παιδική χαρά που λειτούργησε στην ευρύτερη περιοχή της περιφέρειας Θεσσαλίας και παραδόθηκε στο κοινό τον Ιούλιο του 2015 –, Άνω Λεχώνια, Κατηχώρι, Πορταριά και Νέα Αγχίαλο, ενώ σε λίγες ημέρες θα είναι έτοιμη να δοθεί προς χρήση και η παιδική χαρά στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου.

Παράλληλα εργασίες υλοποιούνται για την ανακατασκευή της παιδικής χαράς στην περιοχή του Σέσκλου καθώς επίσης και στην περιοχή της Μεταμορφώσεως, στο Ελικοδρόμιο και στη διασταύρωση των οδών Ρήγα Φεραίου με Σπυρίδη, ενώ στην περιοχή της Νέας Ιωνίας θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για την πιστοποίηση τεσσάρων από τις υπάρχουσες παιδικές χαρές.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Θανάσης Σταυρίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ολοκλήρωση της παιδικής χαράς καθώς όπως τόνισε «αναβαθμίζεται η καθημερινότητα των δημοτών και δίνεται η δυνατότητα στα μικρά παιδιά πλέον να έχουν ένα σημείο στο οποίο μπορούν να παίζουν με ασφάλεια».

Τονίζεται πως η τελετή των εγκαινίων της παιδικής χαράς στην Αγριά θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016 (19.00 μ.μ.) στις εγκαταστάσεις της παιδικής χαράς.