> Voliotaki: Η δραματική διάσωση των πιλότων του Απάτσι - Πώς ο ένας σώθηκε από άνδρα των Ειδικών Δυνάμεων

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Η δραματική διάσωση των πιλότων του Απάτσι - Πώς ο ένας σώθηκε από άνδρα των Ειδικών Δυνάμεων

Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή σώθηκε ο ένας εκ των δύο χειριστών του ελικοπτέρου Απάτσι που κατέπεσε το πρωί της Τρίτης στη θαλάσσια περιοχή των Βρασνών Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ήρωάς τους βρίσκεται ανάμεσα στα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων που βρίσκονταν στην περιοχή για την άσκηση «Σάρισα 2016», που είναι σε εξέλιξη. Μάλιστα, όπως δραματικά επισημαίνεται, ο ένας χειριστής γλίτωσε την τελευταία στιγμή.
Μετά την πτώση του ελικοπτέρου ο ένας χειριστής κατάφερε να απεγκλωβιστεί, ωστόσο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν το ίδιο και για τον δεύτερο, άγνωστο έως τώρα γιατί. 
Στο σημείο που είχε βυθιστεί το ελικόπτερο έφτασε άμεσα ομάδα των Ειδικών Δυνάμεων και ένας εκ των ανδρών βούτηξε και κατάφερε να απεγκλωβίσει τον δεύτερο χειριστή και να τον ανασύρει στην επιφάνεια της θάλασσας. Στο σημείο επικρατούσε άπνοια.
Ο άνδρας έχρηζε άμεσης ιατρικής βοήθειας έτσι ώστε να επανέλθει και να ανακτήσει τις αισθήσεις του. Οπως έγινε αργότερα γνωστό, και οι δύο άνδρες μεταφέρθηκαν στο 424 ΣΝΘ για τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο και νοσηλεία.