> Voliotaki: Άκης Τσοχατζόπουλος: Να μείνει στη φυλακή πρότεινε η εισαγγελέας

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Άκης Τσοχατζόπουλος: Να μείνει στη φυλακή πρότεινε η εισαγγελέας

Να παραμείνει στη φυλακή ο Άκη Τσοχατζόπουλος πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με το σκεπτικό πως ο πρώην υπουργός είναι ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων. "

Αν βγει από τη φυλακή μπορεί να διαπράξει εκ νέου το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα" ανέφερε, προσθέτοντας ότι ανεπανόρθωτη βλάβη δεν υφίσταται αναφορικά με τα προβλήματα υγείας που επικαλείται, τα οποία "δεν είναι υπέρμετρα ή δυσανάλογα με την έννοια που απαιτεί ο νόμος. Σε κανέναν πιστοποιητικό δεν αναφέρεται ότι μειώθηκε η όρασή του"

Επιπλέον για το θέμα της ανατροφής του γιου του Άκη Τσοχατζόπουλου η εισαγγελέας τόνισε "σίγουρα μεγαλώνει χωρίς την παρουσία του πατέρα" ωστόσο, "έχει τη φροντίδα της μητέρας του και των παππούδων του" και "η βλάβη που θα υποστεί δεν θα είναι ανεπανόρθωτη".

Για την αποφυλάκιση του πρώην υπουργού με βραχιολάκι, η εισαγγελέας ανέφερε ότι ο πρώην υπουργός δεν εμπίπτει στις διατάξεις για το συγκεκριμένο πιλοτικό πρόγραμμα, προσθέτοντας πως ακόμη και να είχε αυτή τη δυνατότητα η ίδια θα ζητούσε απόρριψη "διότι θα μπορούσε με άλλα μέσα επικοινωνίας να οργανώσει τη διάπραξη και άλλων αδικημάτων".

Συνεπώς με αυτό το σκεπτικό γ εισαγγελική λειτουργός κατέληξε πως πρέπει να απορριφθεί το αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής των 20 ετών κάθειρξη που έχει επιβληθεί στον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας για την υπόθεση των "χρυσών μιζών" από εξοπλιστικά προγράμματα.

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην υπουργού επικαλέστηκαν ιατρική γνωματεύσει σύμφωνα με οποία η ζωή του Τσοχατζόπουλου κινδυνεύει και τόνισαν ότι κατάστασή του χειροτερεύει από τις συνθήκες νοσηλείας στη φυλακή ενώ ανέφεραν ότι δεν είναι ύποπτος φυγής ούτε ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.

"Δεν έχει την ιδιότητα του υπουργού πλέον, δεν έχει τη δυνατότητα να λάβει χρήματα από δωροδοκία ....είναι 77 ετών" ανέφεραν.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.