> Voliotaki: ΨΥΧΡΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΜΕ ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΒΡΟΧΕΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΟΚΤΩΒΡΗ !!

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

ΨΥΧΡΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΜΕ ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΒΡΟΧΕΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΟΚΤΩΒΡΗ !!



Ψυχρή εισβολή με χιόνια και καταιγίδες ισχυρές προβλέπονται στις αρχές Οκτωβρίου από τα Παγκόσμια μοντέλα πρόβλεψης καιρού.


Όλα τα προγνωστικά στοιχεία μας εδώ στο Greek-Weather.Org, θέλουν μετά τις 4-5 Οκτωβρίου, να δέχονται τα Βαλκάνια και η Ελλάδα πολύ ψυχρές αέριες μάζες εκ της Σιβηρίας που θα συνδυαστούν με ένα πολύ βαθύ βαρομετρικό χαμηλό στην Μεσόγειο.


Θα είναι η επόμενη ισχυρή κακοκαιρία στη χώρα μας όπου θα συνδυαστεί με ακραία καιρικά φαινόμενα, αισθητή πτώση της θερμοκρασίας αλλά και θυελλώδεις βοριάδες. Ωστόσο να σας αναφέρουμε πως στα τέλη του Σεπτέμβρη προβλέπεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας ιδιαίτερα στη νότια και κεντρική χώρα, μη ξεγελαστείτε όμως καθώς μετά τις 4-5 Οκτωβρίου ο καιρός θα αγριέψει.


Τα χιόνια βάση των τελευταίων προγνωστικών μας στοιχείων, θα πέσουν σε βουνά αλλά και ορεινά τμήματα της Θράκης, της Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας αλλά και στα βουνά της κεντρικής Ελλάδας. Στα πεδινά, παραθαλάσσια και ημιορεινά τμήματα θα πέσουν ισχυρότατες καταιγίδες με χαλάζι, κεραυνούς και έντονες βροχοπτώσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε πλημμύρες.