> Voliotaki: Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης από τον Κουτσούμπα: «Ο Τσίπρας έδωσε άριστα 20 στον Φίλη, έλεος!» (ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης από τον Κουτσούμπα: «Ο Τσίπρας έδωσε άριστα 20 στον Φίλη, έλεος!» (ΒΙΝΤΕΟ)

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την συζήτηση για την Παιδεία στην Βουλή επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «Το μόνο στοίχημα που κερδίσατε είναι το νέο μνημόνιο και όχι τα ανοικτά σχολεία… Φτιάξατε σχολεία που λειτουργούν με ό,τι περισσεύει».
Απευθυνόμενος δε προσωπικά στον κ. Αλέξη Τσίπρα ο γγ του Κομμουνιστικού Κόμματος τόνισε: «Επιλεγήκατε για να κάνετε τη βρώμικη δουλειά» αναφερόμενος όχι μόνο στην συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής αλλά και στις τηλεοπτικές άδειες.
«Κύριε Τσίπρα, η Βουλή έκανε και άλλες ολομέλειες που μίλησαν και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί. Εσείς λείπατε. Εδώ είπαμε για τηλεοπτικές άδειες, για τα θρησκευτικά, για το ξεπούλημα του Ελληνικού. Για τις ιδιωτικοποιήσεις και το  ΤΑΙΠΕΔ τα είπαμε μόλις χθες.

Τα άκουσε ο λαός. Ολα αυτά επιβεβαιώνουν ότι τα περισσότερα από αυτά τα χρησιμοποιείτε για να ρίξετε στάχτη στα μάτια του λαού με αριστερίστικες κορώνες. Τελικά επιβεβαιώνεται το ΚΚΕ που είπε ότι επιλεγήκατε για να κάνετε την βρώμικη δουλειά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας.



Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ υποστήριξε ότι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης κρίνονται «μετεξεταστέοι» ενώ σε άλλο σημείο είπε «Ο πρωθυπουργός χωρίς ντροπή έδωσε άριστα 20 στον υπουργό  Παιδείας για την δήθεν επιτυχία ότι άνοιξαν τα σχολεία χωρίς προβλήματα. Έλεος. Όλοι ζούμε σε αυτή την χώρα. Σε ποια κανονικότητα ξεκινά το σχολείο; Η λαϊκή οικογένεια ρημαγμένη από τον ΕΝΦΙΑ καλείται να πληρώσει την σχολική τσάντα».
«Υλοποιείτε το μνημόνιο στην παιδεία χρησιμοποιώντας το οπλοστάσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων» συνέχιζε ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατακεραυνώνοντας την κυβέρνηση για να προσθέσει «Ο υπουργός Παιδείας στην συνάντησή του με την διδασκαλική ομοσπονδία μίλησε για σπατάλη δυνάμεων και πιστώσεων αναφερόμενος στους αναπληρωτές δασκάλους. Εκεί κατάντησαν» ενώ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε «Για εσάς σπατάλη είναι να έχουν τα παιδιά δάσκαλο στο ολοήμερο σχολείο…. Για αυτό μειώνονται οι ώρες διδασκαλίας σε βασικά μαθήματα γυμνασίου.
«Φτάσατε στο σημείο να λέτε ότι τα κενά και οι ελλείψεις που δίνουν οι ομοσπονδία είναι ψεύτικα» ανέφερε σε άλλο σημείο για να προσθέσει «Τι θέλετε; Σιγή νεκροταφείου; Να σας χειροκροτούν όλοι;».
Ο κ. Κουτσούμπας εξήγησε ότι «Πίσω από κάθε έλλειψη είναι ένας μαθητής που δεν έχει δάσκαλο, μουσικό και μια σειρά άλλων δραστηριοτήτων που διαπαιδαγωγούν. Φτιάξατε σχολείο που λειτουργεί με ό,τι περισσεύει. Το «κοινωνικό» έργο της κυβέρνησης έρχεται να αποτελειώσει ότι έκαναν οι προηγούμενοι».
Ο γγ του ΚΚΕ μίλησε για την ανάγκη δημιουργίας σύγχρονων σχολείων με υποδομές για να σημειώσει ««Θα μου πείτε στην Ελλάδα που δεν περισσεύει ένα ευρώ για φωτοτυπικό χαρτί μπορούμε να έχουμε σχολεία με σύγχρονες υποδομές; Υπάρχουν και σήμερα αυτά τα σχολεία. Κάντε μια βόλτα στα Βόρεια Προάστια και θα δείτε»