> Voliotaki: Περί Μπέου

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Περί Μπέου

Πριν μια βδομάδα, εν βρασμώ ψυχής, τόλμησα να επιτεθώ σε κάποιον που τυχαία εκλέχτηκε βολευτής στο νομό μας για να σβήσει αυτή την ψεύτικη Ελπίδα που διαφήμιζε αυτός και το Κόμμα του.

Αφορμή υπήρξε η μοναδική «δράση» του βολευτή για τον τόπο του κι αυτή του η δράση στρέφονταν κατά του Μπέου.

Έγραψα λοιπόν τότε πως:  «Παρακολουθήσαμε Κουντούρηδες, Μήτρους, Βούλγαρους και Σκοτεινιώτηδες και μελετήσαμε την «πρόοδο» της πόλης μέσα από την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος. Ο Μπέος δεν έχει καμιά στήριξη απ’ τον «πολιτικό» κόσμο, έχει όμως την στήριξη απ’ τον λαό που τον ανέβασε στην «εξουσία» γιατί σιχάθηκε τους κομματικούς επιβήτορες. Δεν έχει στήριξη ούτε απ’ την Τέταρτη Εξουσία της άθλιας δημοσιογραφίας…»

Δέχτηκα επιθέσεις από κάποιους φίλους γι’ αυτήν την κατάθεσή μου και γι’ αυτό επανέρχομαι στο θέμα.
Όταν αναφέρθηκα στον Μπέο θυμήθηκα όλους τους δημάρχους  εκείνους, που κυβέρνησαν την πόλη μας στα χρόνια του «δεξιού σοσιαλισμού». Ξέχασα να αναφέρω τον Πιτσιώρη και τον θυμήθηκα πριν τρεις μέρες, όταν τον άκουσα να μιλάει με έπαρση για εκείνες τις μαύρες μέρες που το κόμμα του έφερε την οικονομική παρακμή της χώρας μας με την γιγάντωση της κομματικής πελατείας. Όλοι αυτοί οι δήμαρχοι θ’ αφήσουν κάποτε το όνομά τους σε κάποιον δρόμο της πόλης και κανείς δεν θα θυμάται τότε το «βαρυσήμαντο» έργο τους. Ο Μπέος θα εξοβελιστεί - είμαι σίγουρος - όπως οι Μεταξάδες και οι Παπαδόπουλοι…
Μαφιόζο ονομάζουν τον Μπέο επειδή έφαγε κάποιο χρήμα με την ανοχή του κράτους, με την ανοχή και των τριών εξουσιών αυτού του τυχάρπαστου κράτους. Οι άλλοι έφαγαν άπειρο χρήμα, αλλά είχαν στο πλάι τους και τα υποτακτικά που τάιζαν. Είχαν στο πλάι τους κυρίως τους κομματικούς μιζαδόρους και παμφάγους.
Γνωρίζω καλά ποιος είναι ο Μπέος. Γνωρίζω καλύτερα ποιος είναι ο Σκοτεινιώτης κι ο Πιτσιώρης κι ο Γούναρης κι ο Κουντούρης. Αν αυτοί πρόσφεραν στην πόλη το έργο που έπρεπε, τότε ο Μπέος δεν θα ήταν δήμαρχος του Βόλου. Οι «πολίτες» του Βόλου τους έστειλαν στο σπίτι τους για να φάνε με την ησυχία τους όσα κέρδισαν με τον «πολιτικό» τους μόχθο και είναι σίγουρο πως σε λίγα χρόνια οι απόγονοί τους θα διεκδικούν τους θώκους των προγόνων τους.
Χαίρομαι προσωπικά που ο Μπέος κατάφερε αυτό το θαύμα και θα ήθελα να πραγματώσει όσα υποσχέθηκε. Δεν φοβάμαι να ομολογήσω την σκέψη μου, γιατί είμαι ένας απ’ τους λίγους που κυνηγήθηκαν κι από τις χούντες κι απ’ τις κομματικές «δημοκρατίες». Δεν κατάφερα να γίνω ένας απ’ τους «αντιστασιακούς» που πριν σαράντα χρόνια χειροκροτούσαν τους Παπαδόπουλους και σήμερα είναι σοσιαληστές της κακιάς μας ώρας.
Λυπάμαι που οι «φίλοι» κάνουν την επανάστασή τους εναντίον του Μπέου. Ξέρω ότι οι περισσότεροι απ’ αυτούς τρέφονταν, όπως όλα τα μηρυκαστικά, από τα μαστάρια των κομμάτων. Άλλοι διορίζονταν κι άλλοι αρπάζανε πολιτικές μίζες. Όλοι αυτοί είχαν και έχουν «πολιτικό λόγο», που τον πουλάνε για να θηλάσουν. Ας δώσουν όμως σε μένα το δικαίωμα να μην ανήκω στους «Αγανακτισμένους» της εξουσίας. Οι αληθώς αγανακτισμένοι δεν έχουν παρωπίδες και δεν προσπαθούν να σώσουν το στομάχι τους μόνο.
Ξέρω ποιον υπερασπίζομαι και ξέρω ποιους πολεμάω. Δεν θα είναι ο Μπέος σωτήρας της πόλης. Η πόλη θα σωθεί αν υπάρξουν Πολίτες κι αυτό είναι ανέφικτο ιστορικά. Ακόμη κι αυτοί, που παρασταίνουν ότι είναι Πολίτες, μόνο το ίδιον συμφέρον βλέπουν. Περιμένουν επάνοδο της «πολιτικής μαφίας» για να αποκτήσουν κερδοφόρες καρέκλες.
Βλέπω και το καλό έργο του Μπέου, βλέπω και τα στραβά του. Είμαι σε διαρκή εγρήγορση για τις στραβοτιμονιές του, είμαι κι έτοιμος να στηρίξω κάθε του προσπάθεια που αποσκοπεί στο καλό της πόλης. Αυτή θα έπρεπε να είναι η στάση των Πολιτών.
Η «επανάσταση» εναντίον του Μπέου δεν είναι πλέον δυναμική, αφού οι προτεστάντες της επανάστασης βλέπουν την επιστροφή στην εξουσία μόνο. Περιμένουν την φθορά του μαφιόζου και την καταδίκη του από την «πεντακάθαρη» δικαιοσύνη. Το βλέπω αυτό στο δικό μου χωριό, όπου η αντίσταση αντικαταστάθηκε με την Σιωπή. Η χλωρίωση που εμπνεύστηκε ο Σκοτεινιώτης και συνεχίζει ο Μπέος έδρασε πάνω στους καθοδηγητές του τόπου.
Οι πολλοί ακολουθούν το δόγμα «αμύνεσθαι περί πάρτης», όπως λένε οι λόγιοι.
Εγώ ακολουθώ ακόμη το «αμύνεσθαι περί πάτρης».

Υ.Γ.
Αν ο Μπέος θέλει, μπορώ να τον βοηθήσω. Δεν φοβάμαι τους δήθεν φίλους, ούτε τον «επαναστατικό» τους λόγο. Το καλό της πόλης ζητώ κι όχι το ατομικό μου συμφέρον.
Μπέο, αν έχεις αρχίδια, όπως τα βροντοφωνάζεις, δείξε τα στους Βολιώτες με έργα. Από λόγια έχουμε χορτάσει. Μας γέμισαν το στομάχι τα λόγια των πολιτικάντηδων και των οπαδών τους. Το δικό τους στομάχι είναι ευρω-γεμάτο.

Μάκης Μίχος