> Voliotaki: Συναγερμός στις ΗΠΑ! Αποκλεισμός της αεροπορικής βάσης του Air Force One – Πληροφορίες για ελεύθερο σκοπευτή

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Συναγερμός στις ΗΠΑ! Αποκλεισμός της αεροπορικής βάσης του Air Force One – Πληροφορίες για ελεύθερο σκοπευτή

- Εντολή αποκλεισμού στην αεροπορική βάση Άντριους στην Ουάσινγκτον μετά από πυροβολισμούς
- Εκεί σταθμεύει στο Air Force One, το αεροπλάνο του προέδρου των ΗΠΑ
- Δόθηκε εντολή σε όλο το προσωπικό να μην κυκλοφορεί μετά από πληροφορία πως υπάρχει ελεύθερος σκοπευτής!
- Επιβεβαιώνουν το περιστατικό το Πεντάγωνο και ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ

Συναγερμός σήμανε λίγο πριν από τις 09:30 το πρωί (τοπική και 16:30 ώρα Ελλάδας) στην αεροπορική βάση Άντριους λίγο έξω από την Ουάσινγκτον, όταν δόθηκε εντολή σε όλο το προσωπικό να μην κυκλοφορεί γιατί υπήρξε πληροφορία για ελεύθερο σκοπευτή!

Στην αεροπορική βάση Άντριους σταθμεύει το Air Force One, το αεροσκάφος του εκάστοτε προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών!

Η εντολή για lockdown δόθηκε και μέσω twitter, από τον επίσημο λογαριασμό της αεροπορικής βάσης, που βρίσκεται στο Μέριλαντ.

JBA is currently on lockdown due to a report of an active shooter. All personnel are directed to shelter in place. More info as it comes.

Σύμφωνα με δεύτερο tweet, έγινε γνωστό πως το περιστατικό είναι σε εξέλιξη στην κλινική Malcolm Grow. Ήδη έχουν φτάσει οι πρώτοι αστυνομικοί και το προσωπικό παραμένει σε αποκλεισμό.

The incident is ongoing at the Malcolm Grow Medical Facility. First responders are on-scene now. All personnel continue to shelter in place


"Ανταποκριθήκαμε σε αναφορά για ελεύθερο σκοπευτή" δήλωσε εκπρόσωπος της αεροπορικής βάσης στο WTTG, σημειώνοντας πως το τηλεφώνημα έγινε ενώ ήταν σε εξέλιξη άσκηση στη βάση και αυτή η δήλωση προκάλεσε την εντύπωση πως ίσως να πρόκειται για περιστατικό στο πλαίσιο της συγκεκριμένης άσκησης. 

Ο εκπρόσωπος, πάντως, τόνισε πως από τη στιγμή πως το τηλεφώνημα αφορούσε στην ύπαρξη ελεύθερου σκοπευτή, έπρεπε να υπάρξει η κατάλληλη αντίδραση. "Έτσι το αντιμετωπίζουμε και δεν υπάρχει κάτι περισσότερο για την ώρα", σημείωσε.


Το περιστατικό επιβεβαίωσε και εκπρόσωπος του Πενταγώνου όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. "Πρόκειται για κατάσταση σε πλήρη εξέλιξη" δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Jeh Johnson.

BREAKING: Active shooter confirmed at U.S. Joint Base Andrews in Maryland - U.S. Defense official - @Reuters