> Voliotaki: ΔΕΥΑΜΒ: Που οφείλεται η ΘΟΛΟΤΗΤΑ του νερού

Κυριακή 22 Μαΐου 2016

ΔΕΥΑΜΒ: Που οφείλεται η ΘΟΛΟΤΗΤΑ του νερού

Από τη ΔΕΥΑΜΒ αναφορικά με το φαινόμενο της θολότητας του νερού, που παρουσιάστηκε ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες της Κυριακής, αλλά ήδη βαθμιαία εξαλείφεται, διευκρινίζεται προς ενημέρωση των πολιτών ότι πρόκειται για ένα απολύτως συγκυριακό φαινόμενο, χωρίς καμία επίπτωση στην δημόσια υγεία και στην καταλληλότητα του νερού, και βεβαίως οφείλεται στις έντονες βροχοπτώσεις που προηγήθηκαν.

Συγκεκριμένα, όπως συμβαίνει πάντα ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο με ανάλογα
καιρικά φαινόμενα, τα υπόγεια νερά των πηγών, όπως της Καλιακούδας, ανεβαίνουν με μεγάλη ταχύτητα παρασύροντας λεπτά σωματίδια χώματος που προσδίδουν τη θολότητα αυτή , που σημειωτέον δεν έχει απολύτως καμία σχέση με μικροβιακή επιβάρυνση ή παρουσία ξένων σωμάτων στο δίκτυο ύδρευσης.

Αντίθετα είναι μια απόδειξη ότι το νερό με το οποίο αυτή την περίοδο υδροδοτείται ο Βόλος είναι στο μεγαλύτερο μέρος του πηγαίο (60%) και χαρακτηριστικά σημειώνουμε ότι ενώ η απόδοση των πηγών του Σαρακηνού ήταν την περασμένη εβδομάδα 580 κυβικά μέτρα ανά ώρα, χθες, βραδινές ώρες, με τις βροχοπτώσεις αυξήθηκε στα 700 κυβικά μέτρα ανά ώρα.

Σε ό,τι αφορά την κινητοποίηση των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΜΒ αυτή ήταν απολύτως έγκαιρη και αποτελεσματική για την αντιμετώπιση όποιων αναγκών προέκυψαν, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Σχετικά δε με κάποια παράπονα για τη λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου, αυτή δικαιολογείται και από τον μεγάλο αριθμό των καταναλωτών που εύλογα ανησυχούσαν τηλεφωνούσαν για να ενημερωθούν για το φαινόμενο, αλλά και από το γεγονός ότι είναι Κυριακή και η επιχείρηση δεν λειτουργεί με πλήρεις βάρδιες