> Voliotaki: Με το Under στη Βαρκελώνη

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Με το Under στη Βαρκελώνη

H Euroleague μονοπωλεί σήμερα το στοιχηματικό ενδιαφέρον. Τέσσερα παιχνίδια διεξάγονται την Πεμπτη για την κορυφαία μπασκετική διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης, τα περισσόττερα από αυτά εξαιρετικά κρίσιμα για το μέλλον των ομάδων στο θεσμό. 
Πάμε να δούμε τη στοιχηματική ανάλυση όλων των αναμετρήσεων.

Σκληρό” ματς στη Βαρκελώνη
Ξεκινάμε τα προγνωστικά Euroleague από το παιχνίδι Μπαρτσελόνα - Μπάμπεργκ.

Στον όμιλο F του ΤΟΡ-16 η κατάσταση έχει μπερδέψει πάρα πολύ αφού οι Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Μπάμπεργκ, Ολυμπιακός και Κίμκι ισοβαθμούν με ρεκόρ 6-6, πίσω από τις Λαμποράλ και ΤΣΣΚΑ που διαθέτουν ρεκόρ 8-4. Στις δύο αγωνιστικές που απομένουν τα σενάρια πρόκρισης είναι πάρα πολλά και κανένα ματς δε «στέκεται» μόνο του, αλλά η κατάληξη των ομάδων εξαρτάται και από τα αποτελέσματα των υπολοίπων διεκδικητών. Στον πρώτο γύρο του ΤΟΡ-16 η Μπάμπεργκ είχε επικρατήσει 74-70 οπότε σήμερα με πιθανή νίκη των Γερμανών η Μπάμπεργκ όχι μόνο θα ξεπεράσει την Μπαρτσελόνα καθαρά βαθμολογικά αλλά θα έχει και μεγάλο πλεονέκτημα με δύο νίκες επί της Μπαρτσελόνακαι δύο νίκες επί του Ολυμπιακού σε άλλη ενδεχόμενη ισοβαθμία. 

Σε ενδεχόμενη αποψινή νίκη της Μπαρτσελόνα τότε μπορούμε να πούμε ότι οριστικά θα προκριθεί αφού θα φτάσει στις επτά νίκες, την τελευταία αγωνιστική έχει ένα θεωρητικά εύκολο παιχνίδι με την Ζαλγκίρις στο Κάουνας και επιπλέον θα επικρατεί σε όλες τις ισοβαθμίες. Προφανές φαβορί η Μπαρτσελόνα λόγω έδρας αλλά κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει την Μπάμπεργκ η οποία παίζει εξαιρτικό μπάσκετ βασισμένο στην ομαδική προσπάθεια. Βέβαια μέχρι σήμερα στα εκτός έδρας παιχνίδια της νίκησε στο ΣΕΦ, ηττήθηκε οριακά στη Μαδρίτη και Κάουνας και υπέστη συντριβές από Κίμκι, Λαμποράλ και ΤΣΣΚΑ. Το παιχνίδι αναμένεται πολύ σκληρό όπως δηλαδή και εκείνο του πρώτου γύρου που τέλειωσε 74-70 με τους 15 πόντους να επιτυγχάνονται στο τελευταίο 1.5 λεπτό. Επιλογή προς το παρόν το Under 152 και οπωσδήποτε κοιτάμε τον αγώνα στο Live για πιθανές ανατροπές, κυρίως της Μπαρτσελόνα που συνηθίζει να μπαίνει άσχημα και έπειτα να βελτιώνεται.

Αναμονή για το live
Συνεχίζουμε με την αναμέτρηση Κίμκι - Ολυμπιακός. Στον πρώτο αγώνα ο Ολυμπιακός είχε νικήσει 89-77 αλλά έτσι όπως είναι οι ισοβαθμίες και τα πιθανά αποτελέσματα των υπολοίπων ομάδων, αυτή η διαφορά ίσως να μην παίξει κανένα ρόλο. Η Κίμκι θέλει νίκη απόψε να ξεπεράσει τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία και έπειτα θα πάει να παίξει την πρόκριση στη Μαδρίτη με τη Ρεάλ, από την οποία είχε ηττηθεί στη Μόσχα. Από την πλευρά του Ολυμπιακός θέλει μόνο νίκη και την τελευταία αγωνιστική που υποδέχεται την αδιάφορη ΤΣΣΚΑ θα προκριθεί αν νικήσει. 

Φαίνεται λοιπόν ότι με δύο νίκες ο Ολυμπιακός πλησιάζει στην πρόκριση και θα μπορεί να την χάσει μόνο αν νικήσει η Μπάμπεργκ τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια της, με Μπαρτσελόνα και Λαμποράλ, νικήσει η Ρεάλ τα δύο δικά της και γίνει τετραπλή ισοβαθμία με Λαμποράλ, Ολυμπιακό, Μπάμπεργκ και Ρεάλ που τότε θα μετρήσουν οι διαφορές αφού θα έχουν στα μεταξύ τους 4-2 η Ρεάλ και 3-3 οι υπόλοιπες. Προς το παρόν ξεχνάμε τα σενάρια αφού ο αγώνας Κίμκι - Ολυμπιακός ξεκινάει μία ώρα νωρίτερα από το Μπαρτσελόνα-Μπάμπεργκ και μία νωρίτερα από το Λαμποράλ-Ρεάλ και κρατάμε την ανάγκη νίκης των δύο ομάδων απόψε. Η αξία απόδοσης βρίσκεται στο 2.30 του Ολυμπιακού αλλά μην ξεχνάμε ότι η Κίμκι έχει ηττηθεί μόνο από τη Ρεάλ στην έδρα της στο ΤΟΡ-16 και από την Μπάγερν στη regular ενώ ο Ολυμπιακός είναι κακός εκτός στο ΤΟΡ-16 με μοναδική νίκη επί της Λαμποράλ αρχές του 2016. Στο Live θα ασχοληθούμε αναζητώντας ανατροπές και μεγάλο τέταρτο δεκάλεπτο αποτέλεσμα της ανάγκης της νίκης και των πολλών βολών.

Μονόπλευρο ενδιαφέρον
Περνάμε στον όμιλο Ε και τον αγώνα Λοκομοτίβ Κουμπάν - Ουνικάχα Μάλαγα. H Κουμπάν υποδέχεται απόψε τη Μάλαγα και θέλει τη νίκη ώστε να συνεχίσει να είναι δεύτερη του ομίλου Ε και να κατακτήσει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ. Αυτή τη στιγμή ισοβαθμεί με τον Παναθηναϊκό και επικρατεί στην ισοβαθμία λόγω της καλύτερης διαφοράς νικών που πέτυχε στα μεταξύ τους παιχνίδια. Eπομένως αν στα δύο εναπομείναντα νικήσει Μάλαγα και Νταρουσάφακα δεν θα την ενδιαφέρει τι θα κάνει ο Παναθηναϊκός. 

Η Μάλαγα εδώ και καιρό έχει αποκλειστεί και έχει αφοσιωθεί πια μονάχα στην ισπανική λίγκα, εκεί που έχει τρεις σερί νίκες προσπαθώντας να εδραιωθεί στην οκτάδα και να πάει όσο το δυνατόν ψηλότερα περιμένοντας στραβοπατήματα από Φουενλαμπράδα κυρίως. Θα νικήσει η Κουμπάν και πιθανότατα να το κάνει εύκολα όπως το έκανε και μέσα στη Μάλαγα που είχε επικρατήσει 64-82. Όσο μεγάλο και αν φαίνεται το -13.5 παίζεται, όπως παίζεται φυσικά και το Under 150 αφού η Κουμπάν έχει την καλύτερη άμυνα του ΤΟΡ-16 με 69.25 πόντους παθητικό ανά αγώνα ενώ η Μάλαγα έχει την χειρότερη επίθεση του ΤΟΡ-16 με 70 πόντους ανά αγώνα.

Χωρίς προβλήματα ο Ερυθρός Αστέρας
Τέλος, στον αγώνα Ερυθρός Αστέρας - Νταρουσάφακα, ο Ερυθρός Αστέρας είναι τέταρτος του ομίλου Ε με 7-5 και δεν έχει ακόμα προκριθεί σίγουρα στα πλέι-οφ αφού η Εφές πλησίασε στη μία νίκη. Για να οριστικοποιήσει ο Αστέρας την παρουσία του στα πλέι-οφ, με μειονέκτημα έδρας φυσικά, πρέπει να νικήσει τα δύο παιχνίδια που του απομένουν ή αν κάνει μία νίκη να κάνει μόνο μία νίκη και η Εφές γιατί σε ισοβαθμία επικρατεί επειδή νίκησε με διαφορά 9 πόντων στο Βελιγράδι ενώ είχε ηττηθεί με διαφορά ενός πόντου στην Πόλη. Το παιχνίδι απόψε με την Νταρουσάφακα είναι φαινομενικά εύκολο, αλλά η Νταρουσάφακα έχει αποδείξει ότι παρόλο που είναι αδιάφορη εδώ και καιρό δίνει μάχη στα ίσια για νίκες και ζόρισε Εφές, Φενέρ και ΠΑΟ στα τρία τελευταία της παιχνίδια. 

Στην πανίσχυρη έδρα του ο Αστέρας δεν πρέπει να έχει πρόβλημα απόψε και έστω και δύσκολα θα νικήσει. Άλλωστε στο Βελιγράδι φέτος έχει ηττηθεί μόνο από την Φενέρ που είναι ο κακός του δαίμονας με τέσσερις ήττες σε τέσσερις αγώνες. Μεγάλο το χάντικαπ των 9.5 πόντων που προσφέρεται στον αγώνα μπορεί άνετα να καλυφθεί αλλά το αποφεύγουμε λόγω της μαχητικότητας της Νταρουσάφακα. Λόγω της αδιαφορίας της η Νταρουσάφακα παίζει ελεύθερο μπάσκετ τελευταία και είναι πιθανό απόψε το Over 150.5 αφού ο Αστέρας εντός έδρας έχει βγάλει μεγάλα σκορ σε όλη την διοργάνωση ξεπερνώντας το συγκεκριμένο όριο στα 8 από τα 11 παιχνίδια που ήταν γηπεδούχος.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τις αναλύσεις των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.