> Voliotaki: Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΟΣ μαζί με τους ΔΗΜΟΤΕΣ στο παλιό Κοιμητήριο Νέας Ιωνίας. Επιτέλους ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ και ΕΞΩΡΑΙΣΜΟΣ του χώρου.

Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΟΣ μαζί με τους ΔΗΜΟΤΕΣ στο παλιό Κοιμητήριο Νέας Ιωνίας. Επιτέλους ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ και ΕΞΩΡΑΙΣΜΟΣ του χώρου.

Αυτοψία στο χώρο των εργασιών αποκατάστασης και εξωραϊσμού στο Κοιμητήριο Ταξιαρχών Δήμου Βόλου, στη Νέα Ιωνία, πραγματοποίησαν σήμερα Κυριακή, ο αιρετός Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος και ο εκτελών χρέη Δημάρχου, κ. Θάνος Θεοδώρου, συνοδευόμενοι...
από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, κ. Χρ. Στεφόπουλο, τον ειδικό σύμβουλο, κ. Γ. Σκλιά και δημοτικούς συμβούλους, ενώ συνομίλησαν με δεκάδες περιοίκων που έσπευσαν στο σημείο για να ενημερωθούν για ένα ακόμη μεγάλης σημασίας θέμα, που είχε εγκαταλειφθεί.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Μπέος η Δημοτική Αρχή δεν έχει ούτε Κυριακές, ούτε αργίες, προκειμένου να κερδίσει το χαμένο χρόνο από την αβελτηρία και την αδιαφορία προηγούμενων δημοτικών Αρχών και σημείωσε ότι με τις συγκεκριμένες εργασίες που εκτελούνται, από συνεργεία του Δήμου, ο χώρος σταδιακά θα απελευθερωθεί από τα ταφικά μνήματα και θα αρχίσει η αποκατάσταση του εδάφους.


Το αμέσως προσεχές διάστημα, θα γίνει πλήρης χαρτογράφηση του χώρου, που να σημειωθεί ότι καταλαμβάνει 30 στρέμματα στην «καρδιά» του πολεοδομικού ιστού της Νέας Ιωνίας, ώστε ακολούθως να κινηθούν οι διαδικασίες για την πραγματοποίηση εκταφών και απομάκρυνση των κενών τάφων και τελικά ο καθαρισμός του μολυσμένου χώματος και η αποκατάσταση του εδάφους.

Παράλληλα, όπως επεσήμανε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Βόλου, Χρήστος Στεφόπουλος, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο σημαντικό ζήτημα της προστασίας και ανάδειξης των αξιόλογων ταφικών μνημείων, τα οποία αποτελούν θαυμάσια έργα τέχνης και πολλά εξ αυτών έργα κορυφαίων Ελλήνων γλυπτών.

Η επανέναρξη των εργασιών αποκατάστασης του χώρου τις τελευταίες ημέρες, προκάλεσε την ικανοποίηση των περιοίκων του Κοιμητηρίου, οι οποίοι, όπως υπογραμμίζουν, παρά το γεγονός ότι οι ταφές έχουν σταματήσει για περισσότερο από μία δεκαετία, ελάχιστα έχουν γίνει ως τώρα για την απελευθέρωση και εξωραϊσμό του χώρου.