> Voliotaki: Η ημερομηνία των πρόωρων εκλογών και ο παράγοντας που λέγεται Καμμένος

Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Η ημερομηνία των πρόωρων εκλογών και ο παράγοντας που λέγεται Καμμένος

  • Τα προβλήματα της συγκυβέρνησης είναι πολλά, πάρα πολλά. Ακόμη και τα μέλη της προβληματίζονται αν και πώς θα τα ξεπεράσουν. 
  • Τα "μωρά" το Μαξίμου εισηγούνται "εν τέλει εκλογές τον Ιούνιο" και οι "παππούδες τους" προκρίνουν εξάντληση της τετραετίας με όποιοδήποτε κόστος". 
  • Ωραία τα λόγια και οι επιθυμίες, αλλά η καθημερινότητα άλλα προστάζει. Οι αμερικανοί θέλουν οι πρώορες εκλογές στην Ελλάδα να γίνουν τον Ιούνιο και οι Γερμανοί το φθινόπωρο. 
  • Είναι άγνωστο ποια πρόταση - προσταγή θα επικρατήσει. Ίσως τον χρόνο των εκλογών να τον επιβάλουν η αξιολόγηση, το χρέος, το ΔΝΤ και... ο Καμμένος.


  • Αν την βγάλει καθαρή η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πέραν του Απριλίου θα πρόκειται για το 8ο θαύμα. Η πιθανότερη αιτία να καταρρεύσει είναι ο πανικός του κυρίου Πάνου Καμμένου. Η βύθιση του κόμματός του, με βάση τις δημοσκοπήσεις, τον έχουν αγχώσει τόσο πολύ που έχει πείσει τον εαυτό του ότι αν φύγει από την Κυβέρνηση μπορεί και να επιβιώσει πολιτικά. Αλλά πρέπει - λένε συνεργάτες του - να φύγει με ισχυρή και πειστική δικαιολογία. Τοι επιχείρησε με τη γκάφα Μουζάλα, αλλ΄δεν του βγαίνει (το θέμα παραμένει ακόμα ανοικτό) γιατί ο υπουργός Μετανάστευσης είναι συμπαθής στην κοινή γνώμη και επειδή όλοι κατάλαβαν ότι δεν εννοούσε αυτά που είπε και επρόκειται περί παραδρομής.



  • Ο κ. Καμμένος περιμένοντας την εξέλιξη τυ θέματος Μουζάλα ανακάλυψε καινούργια αφορμή για να προετοιμάσει την έξοδο από τη συγκυβέρνηση.Ξαφνικά προ ημερών δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει στο στρατό να βοηθήσει στο δράμα της Ειδομένης, γιατί ο στρατός δεν είναι catering. Τη δήλωση την έκανε όταν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης δήλωνε ότι ο στρατός θα βοηθήσει στη σίτιση των εξαθλιωμένων της Ειδομένης. Το θερμόμετρο στο Μαξίμου ξανανέβηκε και υπήρξαν πολλά νεύρα "με τις μαλακίες του Πάνου" (έτσι ακριβώς ελέχθη).



  • Η Κυβέρνηση φαίνεται ότι ξεπερνά το θέμα Μουζάλα με την ίδρυση υπερυπουργείου Μετανάστευσης με υπουργό τον Φώτη Κουβέλη και τον κύριο Μουζάλα συντονιστή του Μεταναστευτικού προβλήματος. Έτσι θα ικανοποιηθεί ο Πάνος Καμμένος αφού δεν θα ονομάζεται υπουργός ο κ. Μουζάλας αλλά τη δουλειά θα την κάνει ο ίδιος άνθρωπος αφού η θέση του υπερυπουργού θα είναι διακοσμητική. Στο θέμα της σίτισης των εξαθλιωμένων στην Ειδομένη ξαναέκανε για μία ακόμα φορά, ρόμπα τον κ. Καμμένο. Παρά τις αντιρρήσεις του, ο στρατός βοηθάει και στον Πειραιά και στην Ειδομένη.

  • Κάπως έτσι ο Πάνος ψάχνεται για να εγκαταλείψει τον Αλέξη Τσίπρα στη μοίρα του τώρα που΄"έσφιξαν τα γάλατα". Ψάχνει να βρει αιτία για ηρωική έξοδο μπας και διασωθεί πολιτικά. Συνιστώ στον Πάνο να μην παίζει με τους αριστερούς, έστω και γιαλαντζί, γιατί έχουν βγάλει σχολή Μπέρια. Θα τον φέρουν τούμπα και θα χάσει και την υπουργική καρέκλα και θα μείνει εκτός Βουλής.