> Voliotaki: Μόνο μια παράλληλη απασχόληση για τους δημοσιογράφους...

Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Μόνο μια παράλληλη απασχόληση για τους δημοσιογράφους...


... στα κρατικά ΜΜΕ...

Σκληραίνουν οι όροι παράλληλης απασχόλησης για τους δημοσιογράφους που εργάζονται στα δημόσια ΜΜΕ και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας αλλά και τις καλλιτεχνικές ιδιότητες στην ΕΡΤ. 

Επί της ουσίας, η παράλληλη απασχόληση περιορίζεται σε δύο δουλειές, όπως γράφει το “Π” στην έντυπη έκδοση που κυκλοφόρησε το Σάββατο.

Με απόφαση που υπογράφει ο Νίκος Παππάς και δημοσιεύεται στη Διαύγεια, απαγορεύεται η παράλληλη απασχόληση σε όσους έχουν θέση αρχισυντάκτη και εργάζονται στο ΑΠΕ, την ΕΡΤ, τη ΓΓΕΕ και ταυτόχρονα σε ένα ιδιωτικό ΜΜΕ. 

Οι διοικήσεις των κρατικών εταιρειών δεν θα μπορούν να χορηγήσουν δεύτερη άδεια παράλληλης απασχόλησης σε εργαζόμενους που βρίσκονται σε έντυπες ή ηλεκτρονικές εκδόσεις ή και πρακτορεία για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Επίσης, δεν χορηγείται ειδική άδεια σε όσους έχουν το ίδιο αντικείμενο και εργάζονται ταυτόχρονα σε ιδιωτικά. 

Επιπλέον, «δεν μπορεί να χορηγηθεί άδεια παράλληλης απασχόλησης σε ανταγωνιστικό μέσο του ίδιου τύπου και ιδίως σε άλλο πρακτορείο και σε συνδεδεμένες με αυτό εταιρείες ειδήσεων για τους δημοσιογράφους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ή σε άλλο τηλεοπτικό κανάλι για τους δημοσιογράφους / καλλιτεχνικές ειδικότητες του τμήματος τηλεόρασης της ΕΡΤ ΣΕ και αντιστοίχως στους δημοσιογράφους / καλλιτεχνικές ειδικότητες των άλλων τμημάτων της ΕΡΤ ΑΕ (ραδιόφωνο, διαδίκτυο, έντυπα κ.λπ.)». 

Ακόμη δεν θα μπορούν οι εργαζόμενοι να χρησιμοποιούν τις υποδομές της ΓΓΕΕ, της ΕΡΤ και του ΑΠΕ για τις ανάγκες της παράλληλης απασχόλησης. 

Τέλος, προϋπόθεση για την εξέταση της αίτησης είναι η προσκόμιση της σύμβασης παράλληλης απασχόλησης καθώς και κάθε άλλου αποδεικτικού στοιχείου.