> Voliotaki: Αυτή είναι η ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΜΒΑ του Άσαντ, που εναντιώθηκε στις Αμερικανικές πλεκτάνες και παραδέχτηκε: “Εγώ ζήτησα ΒΟΗΘΕΙΑ από τον ΠΟΥΤΙΝ”

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Αυτή είναι η ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΜΒΑ του Άσαντ, που εναντιώθηκε στις Αμερικανικές πλεκτάνες και παραδέχτηκε: “Εγώ ζήτησα ΒΟΗΘΕΙΑ από τον ΠΟΥΤΙΝ”

asant-poutin

Η Προεδρία της Συρίας ανακοίνωσε την

Τετάρτη ότι οποιαδήποτε αύξηση της ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας στη χώρα είναι αποτέλεσμα αιτήματος του Σύρου προέδρου, Μπασάρ Αλ Άσαντ, ο οποίος είχε απευθύνει επιστολή για το συγκεκριμένο θέμα στον Ρώσο ομόλογό του, Βλάντιμιρ Πούτιν.
Η ανακοίνωση έρχεται λίγη ώρα μετά την εξουσιοδότηση την οποία παρείχε το άνω σώμα του ρωσικού κοινοβουλίου, Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, στον πρόεδρο της Ρωσίας για την ανάπτυξη ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία.
Ο κ. Πούτιν έχει σημειώσει ότι η ρωσική στρατιωτική παρουσία στην αραβική χώρα έχει ως στόχο την ενίσχυση της πάλης των συριακών αρχών ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, ωστόσο πολλοί κατηγορούν τη Ρωσία ότι στηρίζει τον Άσαντ και στις μάχες με την ένοπλη, μετριοπαθή συριακή αντιπολίτευση, την οποία στηρίζει η Δύση, η Τουρκία και πολλές αραβικές χώρες, κυρίως η Σαουδική Αραβία, ενώ η Μόσχα δέχεται κριτική και για το γεγονός ότι δεν καταδικάζει τα πλήγματα των δυνάμεων του κ. Άσαντ που δημιουργούν μαζικές απώλειες αμάχων.