> Voliotaki: Ο Τσίπρας στηρίζει Παναρίτη: «Δική σου η απόφαση»

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Ο Τσίπρας στηρίζει Παναρίτη: «Δική σου η απόφαση»

tsipras12Την ώρα που ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, καλείται να συνομιλήσει, απόψε, με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ σε μια ακόμη προσπάθεια να βρεθεί λύσει ώστε η Ελλάδα και οι δανειστές της να καταλήξουν σε συμφωνία, το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ "βράζει" για την επιλογή της Έλενας Παναρίτη για τη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ.
Και δεν είναι μόνο οι φωνές μέσω εμφανίσεων σε τηλεοπτικά "παράθυρα" και οι αναρτήσεις στα social media κατά της Έλενας Παναρίτη, της εκλεκτής του Γιάνη Βαρουφάκη για τη θέση στο ΔΝΤ, είναι και οι πληροφορίες που μετέδωσε το Mega πως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μαζεύουν υπογραφές για να πιέσουν το Μαξίμου να πάρει πίσω τον
διορισμό Παναρίτη! Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ήδη έχουν μαζευτεί περίπου 20 υπογραφές.
Click4more: Διαψεύδει η Έλενα Παναρίτη: Λυπάμαι για τους χαρακτηρισμούς
Αλλά φαίνεται πως αυτό δεν... αγγίζει το Μαξίμου. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η Έλενα Παναρίτη είχε την Κυριακή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, ο οποίος στήριξε ξεκάθαρα τον Γιάνη Βαρουφάκη (επιλογή του οποίου είναι η Έλενα Παναρίτη).
Φέρεται μάλιστα να της είπε πως η απόφαση είναι δική της και εξαρτάται από την ίδια αν θα δεχτεί τη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ ή όχι.
Η στάση αυτή του πρωθυπουργού ερμηνεύεται ως ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε εσωκομματική (ή και ενδοκυβερνητική ακόμη) αντίδραση. Αφενός στηρίζει τον Γιάνη Βαρουφάκη (ο οποίος διαψεύδοντας μέσω twitter τις φήμες περί παραίτησής του, άνοιξε ουσιαστικά το... θέμα) αφετέρου στέλνει μήνυμα σε όσους διαφωνούν πως εκείνος αποφασίζει.
Και αυτό το "μήνυμα" έρχεται ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η συζήτησης για το πως θα κινηθεί η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ όταν η συμφωνία στην οποία θα καταλήξει η κυβέρνηση με τους δανειστές, θα φτάσει στη Βουλή προς ψήφιση!
Ανάμεσα στους διαφωνούντες, πέρα από τους ευρωβουλευτές Δημήτρη Παπαδημούλη και Σοφία Σακοράφα, είναι και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, ενώ ακόμη και ο στενότατος συνεργάτης του πρωθυπουργού, υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς εξέφρασε την αντίθεσή του στον διορισμό Παναρίτη επιλέγοντας να κάνει retweet ένα tweet του Δημήτρη Παπαδημούλη με το οποίο καλούνταν ο Αλέξης Τσίπρας να πάρει πίσω τον διορισμό!
Από την πλευρά της, η Έλενα Παναρίτη, εμφανίζεται αποφασισμένη να μην κάνει πίσω και αποφεύγει να μιλήσει για το θέμα. Μέσω twitter μάλιστα διέψευσε δηλώσεις που της αποδόθηκαν και τόνισε πως "δεν έχω κάνει δηλώσεις μιλάω όταν πρέπει. Λυπάμαι για τς χαρακτηρισμούς. Είναι κρίμα γιατί η κυβέρνηση πρέπει ν πετύχει".
Η Έλενα Παναρίτη, που πρόσφατα απομακρύνθηκε από τη διαπραγματευτική ομάδα, έχει τοποθετηθεί στον ΟΔΗΗΧ και είναι από τα στελέχη στα οποία ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει αναθέσει τη διαχείριση της υπόθεσης για την αναδιάρθρωση του χρέους. Όπως τονίζεται, άλλωστε, ίσως αυτός να είναι ο λόγος που ο υπουργός Οικονομικών τη "στέλνει" στο ΔΝΤ, τον μοναδικό από τους θεσμούς που είναι υπέρ του κουρέματος του ελληνικού χρέους.