> Voliotaki: «Φωτιά» φέτος οι ξαπλώστρες στη Μύκονο...

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

«Φωτιά» φέτος οι ξαπλώστρες στη Μύκονο...


Φωτιά στην τιμή της ξαπλώστρας βάζει το υπουργείο Οικονομικών στις παραλίες της χώρας και δη στη Μύκονο όπου οι αυξήσεις αγγίζουν το 120%. 

Αν και στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο είχε προταθεί και συμφωνηθεί αύξηση της τάξης του 15% σε όλες τις παραλίες του νησιού που εκμεταλλεύονται επιχειρήσεις με την τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων, όσο δηλαδή έχει υπολογιστεί και το ποσοστό της αύξησης του τουρισμού, η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου ζητά τώρα από τη δημοτική αρχή να αναθεωρήσει την απόφασή της και να προχωρήσει σε ακόμα μεγαλύτερες αυξήσεις, προκαλώντας την αντίδραση των καταστηματαρχών. 

Ετσι, οι επιχειρηματίες που νοίκιαζαν πέρυσι ένα κομμάτι παραλίας και πλήρωναν 30 ευρώ για κάθε τ.μ. άμμου, καλούνταν, βάσει της πρόσφατης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, να πληρώσουν φέτος 35 ευρώ το τ.μ. «Ηταν μια δίκαιη αύξηση στην οποία είχαμε όλοι συμφωνήσει», λένε από την πλευρά τους.

Ωστόσο φαίνεται πως υπολόγιζαν χωρίς τον ξενοδόχο, καθώς η αρμόδια για τις παραλίες Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας & Κοινωφελών Περιουσιών, εκτός του ότι τώρα ζητά από τον Δήμο Μυκόνου να επιβάλει επιπλέον αυξήσεις, ορίζει και το ποσοστό της αύξησης στις τιμές ανά παραλία. Προτείνεται, λοιπόν, στις δημοφιλείς παραλίες να επιβληθούν μεγαλύτερες αυξήσεις, όπως π.χ. 80 ευρώ το τ.μ. στην Ψαρού. 

Για τη συγκεκριμένη παραλία, εκεί όπου βρίσκεται το διάσημο beach-bar-restaurant «Nammos», σημειώνεται ότι οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, φάνηκαν διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε έκπτωση της τελευταίας στιγμής - της τάξης του 15% από την αρχική τιμή που είχαν δώσει. 

«Οι αυξήσεις που προτείνουμε θεωρούμε ότι είναι φυσιολογικές σε σχέση με τα ποσοστά κέρδους αυτών των επιχειρήσεων», σχολίασαν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, ενώ σε συζητήσεις που είχαν με τον δήμαρχο Μυκόνου Κωνσταντίνο Κουκά, ο οποίος τάχθηκε στο πλευρό των επιχειρηματιών, ανέφεραν ότι «οι αυξήσεις θα επιφέρουν και μεγαλύτερα έσοδα στον δήμο, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για έργα υποδομής που τόσο πολύ έχει ανάγκη το νησί». 

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...