> Voliotaki: Τροχαία Βόλου

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Τροχαία Βόλου

AΠΟ: ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ

Αγαπητό Βολιωτάκι, αγαπητοί συμπολίτες, θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος τι τρέχει με την Τροχαία Βόλου. Σήμερα το πρωί προς μεσημεράκι θέλησα με την παρέα μου να απολαύσω το καφεδάκι μου σε μία από τις όμορφες καφετέριες της Αγριάς, σε μία από τις 3-4 μαζεμένες που βρίσκονται λίγο πριν τη στροφή για Σουτραλί.
Ως γνωστόν τον τελευταίο καιρό οι χώροι στάθμευσης στην εν λόγω περιοχή είναι λιγοστοί, μιας και στο παρκάκι πίσω από την παραλιακή οδό που είναι το κτίριο του ΟΣΕ (στην οποία οι οδηγοί συνήθως καταφεύγουν για στάθμευση), ο χώρος είναι στο μεγάλο του ποσοστό κατειλημμένος από σκαπτικά κλπ μηχανήματα λόγω έργων και όσος έχει απομείνει είναι γεμάτος με καρφιά και κοφτερές πέτρες.

Με λίγα λόγια πάρκαρα παραπλεύρως της καφετέριας που κάθισα, όπως και άλλοι οδηγοί, και με έκπληξή μου διαπίστωσα ότι μετά από λίγη ώρα υπήρχαν τροχονόμοι της τροχαίας Βόλου που με συνοπτικές διαδικασίες έγραφαν όλα τα αυτοκίνητα.

Δε με ενοχλεί τόσο πολύ το πρόστιμο, όσο η δικαιολογία της τροχονόμου ότι "τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα μπλοκάρουν την κίνηση", λες και δε γίνεται το ίδιο τις καλοκαιρινές μέρες, όταν η τροχαία βόλου είναι άφαντη εδώ και χρόνια.

Ερώτηση: λόγω του γεγονότος ότι ο διοικητής Τροχαίας Βόλου είναι αποδεδειγμένο πλέον ότι έχει εμπλακεί σε μία ιδιότυπη διαμάχη με το δήμαρχο Βόλου, μήπως να αφήσει τα πείσματα και να ασχοληθεί λίγο περισσότερο με το κέντρο του Βόλου, και ιδίως με τη Δημητριάδος και την Ιάσονος, που έχουν μετατραπεί σε μόνιμο πάρκιγκ, και να αφήσει τα τουριστικά μέρη του πολεοδομικού μας συγκροτήματος να αναπνεύσουν λίγο;

Αν στέλνεις κόσμο στα παραλιακά μέρη για να γράφει όποιον του καπνίσει, ενώ δεν υπάρχουν χώροι στάθμευσης, είναι σα να θέλεις να μην έχουν κόσμο τα μαγαζιά της Αγριάς. Τόσο εναντίον του Βόλου είστε μωρέ; Τόσο φιλαράκια με Σκοτινιώτηδες-Πατσιαντάδες και σία, οι οποίοι προτιμούν να ψοφήσει ο Βόλος τουριστικά, παρά να υπάρχει ο Αχιλλέας Μπέος για δήμαρχος;