> Voliotaki: Βαρουφάκη βάλε τώρα έκτακτη εισφορά. Σε εκείνους που έβγαλαν καταθέσεις στο εξωτερικό!

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Βαρουφάκη βάλε τώρα έκτακτη εισφορά. Σε εκείνους που έβγαλαν καταθέσεις στο εξωτερικό!

Γιάνη Βαρουφάκη, εσύ ο εμφανιζόμενος ως αντισυμβατικός, φαίνεσαι αντισυμβατικός και στα δικά μου μάτια, του Κάλχα ντε, που τόσα έχουν δει τρεις χιλιάδες χρόνια.

Αλλά το τελευταίο που είπες για έκτακτη φορολογία απειλεί να σβήσει το μύθο και να σε κάνει αφόρητα, κουραστικά συμβατικό. Μπανάλ, τρε μπανάλ μον μινίστρ (ε, είδες σου μιλάω στη γλώσσα των Μυκηναίων για να συνεννοηθούμε).


Τι έκαναν οι προκάτοχοί σου μόλις έβρισκαν τα σκούρα; Εβαζαν έκτακτους φόρους, έκτακτες εισφορές και για να εμφανιστούν ως προστάτες των λαϊκών στρωμάτων έπαιρναν σαν κριτήριο συνήθως το ΙΧ.

Και τότε έβγαινε ο ΣΥΡΙΖΑ, φαντάζομαι και εσύ και κατηγορούσατε την τότε κυβέρνηση για λαϊκισμό.

Εγώ πάντως για να πω την αλήθεια δεν θυμάμαι να έβαζε ο Αγαμέμνονας έκτακτο φόρο σε όσους είχαν άρματα, ούτε φορολογούσε το σανό των αλόγων των αρμάτων επειδή μόνο οι πλούσιοι είχαν άρματα.

Μον μινίστρ, επειδή σε συμπαθώ και επειδή γουστάρω την αντισυμβατικότητά σου, σου δίνω μία καταπληκτική ιδέα: Βάλε έκτακτη εισφορά σε αυτούς που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό. Κόψε ένα κοστούμι ανάλογα με τα χρήματα που έστειλαν έξω και ζήτα να το πληρώσουν τάχιστα.

Αυτοί αποδεδειγμένα έχουν. Και πού είσαι Γιάνη, θα τους υποχρεώσεις να φέρουν χρήματα απ΄ έξω για να πληρώσουν την έκτακτη εισφορά.

Για σκέψου το Γιάνη μου (είδες οικειότητα ο Κάλχας). Είναι αντισυμβατικό μέτρο, είναι αποτελεσματικό γιατί έχουν λεφτά, δεν επιβαρύνεις τη ρευστότητα στο εσωτερικό, φέρνεις πίσω καταθέσεις.

Ορμα Γιάνη και ο κόσμος μαζί σου …

Κάλχας