> Voliotaki: Μεγάλη προσοχή! Αν δίνεται αυτή την τροφή στο σκύλο σας ΠΕΤΑΞΤΕ την! Μήνυση κατά πασίγνωστης εταιρίας για θάνατο δεκάδων σκύλων!

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Μεγάλη προσοχή! Αν δίνεται αυτή την τροφή στο σκύλο σας ΠΕΤΑΞΤΕ την! Μήνυση κατά πασίγνωστης εταιρίας για θάνατο δεκάδων σκύλων!

Kατηγορείται επίσημα ότι μία από τις σκυλοτροφές της εταιρίας Purina έχει προκαλέσει προβλήματα υγείας και τον θάνατο σκύλων.

Συγκεκριμένα ο Frank Lucido κατέθεσε μήνυση εναντίον της εταιρίας σε δικαστήριο της Καλιφόρνια, υποστηρίζοντας ότι η τροφή «Purina Petcare Beneful» περιέχει μυκοτοξίνες, ένα τοξικό και δύσκολο να ανιχνευτεί υποπροϊόν μυκητών που βρίσκεται σε πολλούς τύπους δημητριακών.

Η τροφή σκύλων δεν ελέγχεται για μυκοτοξίνες στις ΗΠΑ καθώς η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων
δεν το θεωρεί υποχρεωτικό. Ωστόσο, ακόμα και αν ένας τέτοιος έλεγχος ήταν απαραίτητος, η ουσία αυτή είναι δύσκολο να εντοπιστεί.

Ο δρ. Gregory Möller, καθηγητής Περιβαλλοντικής Χημείας και Τοξικολογίας στο Πανεπιστήμιο του Αϊντάχο, ανέφερε σύμφωνα με το Jezebel, ότι η δηλητηρίαση από μυκοτοξίνες από την τροφή Beneful είναι «ένα πιθανό σενάριο».

Ωστόσο, η μήνυση εξαρτάται από ελέγχους για μυκοτοξίνες που δεν έχουν ακόμη διεξαχθεί. Επίσης, υποστηρίζεται ότι η τροφή περιέχει και προπυλενογλυκόλη, η οποία χαρακτηρίζεται στη μήνυση ως ένα αντιψυκτικό συστατικό που χρησιμοποιείται στην αυτοκινητοβιομηχανία και είναι τοξική για τα ζώα.

Ωστόσο, σύμφωνα με το cityinews.blogspot.gr,η ουσία θεωρείται γενικά αναγνωρισμένη ως ασφαλής από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, γεγονός που δεν αναφέρεται στη μήνυση.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, τα συμπτώματα που έχουν εμφανίσει τα σκυλιά λόγω της τροφής περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων εμετούς, εσωτερική αιμορραγία, σπασμούς και οργανική ανεπάρκεια.

Όπως αναφέρει το St. Louis Business Journal, o Lucido ισχυρίζεται στη μήνυση πως τα τελευταία τέσσερα χρόνια καταναλωτές έχουν κάνει περισσότερα από 3.000 online παράπονα για σκύλους που αρρώστησαν βαριά ή πέθαναν αφότου κατανάλωσαν τη σκυλοτροφή.

Η Purina από την πλευρά της απορρίπτει τις κατηγορίες ως αβάσιμες, τονίζοντας ότι το Beneful είναι τροφή υψηλή ποιότητας.

Ο Keith Schopp, αντιπρόεδρος των εταιρικών δημοσίων σχέσεων για τη Nestle Purina Petcare, είπε στο Business Journal, ότι όπως άλλες σκυλοτροφές, το Beneful γίνεται κάποιες φορές αντικείμενο παραπληροφόρησης μέσω των social media.